Annonce
Ugeavisen Bramming

Aktiv og idérig ældresags-formand

Fællesspisning, suppeaften, julefrokost. Ældre Sagen har mange tilbud i programmet, og Karen Wagner Christensen har travlt med at nå det hele. Foto: Kirsten Enevoldsen
Ældre Sagen Bramming har masser af tilbud på alle hylder til sine 2210 medlemmer.
Annonce

BRAMMING: Karen Wagner Christensen, 65 år, er én af Brammings endog meget travle efterlønnere. At være formand for Ældre Sagen i et lokalområde kan nemlig hurtigt blive et fuldtids-arbejde:

- Men det er lysten, der driver mig. Og så det at arbejde sammen med andre, der også arbejder frivilligt med noget, der interesserer dem. Hertil kommer jo så et stort socialt fællesskab.

Karen Wagner Christensen tog formands-stafetten over fra Jørgen Engkebølle i marts, så hun har nu snart kørt et årshjul igennem for og med 2.210 medlemmer, der deltager i et eller flere arrangementer – og måske også selv er ”frivillig” i den ene eller anden sammenhæng:

- Og her vil jeg gerne slå et slag for at få flere frivillige. Vi mangler besøgsvenner, aflastere til demente og kronisk syge, siger Karen, der sammen med Lene Schmidt har holdt en informations-eftermiddag her før jul om de forskellige opgaver, så interesserede kan få svar på alle spørgsmål, før de påtager sig en opgave.

- Det giver altså også meget rent menneskeligt at gå ind i sådan en opgave. Det skal man bestemt ikke underkende, pointerer Karen Wagner Christensen.

Annonce

Månedlig kontortid

Ældre Sagens møder og arrangementer holdes som regel på Vindrosen i Jernbanegade. Er lokalerne her ikke tilstrækkelig store, lejer vi Sognegården, hvilket var tilfældet i november til et konstruktivt møde om ”Livet på vore plejecentre”, hvor tre byrådsmedlemmer fra sundheds- og omsorgsudvalget kom i dialog med Ældre Sagens medlemmer.

Én gang om måneden – den første onsdag eftermiddag i hver måned – holder Karen Wagner Christensen eller et andet bestyrelsesmedlem også kontortid i Vindrosen, så enhver kan møde op med ris og ros og spørgsmål, som så søges besvaret eller ekspederet videre.

Med jævne mellemrum kommer her også repræsentanter fra Codan og EDC, så medlemmerne kan få råd om forsikring eller vejledning i forbindelse med overvejelse om at flytte fra en stor til en mindre og måske mere ældrevenlig bolig.

Annonce

Mange aktivitets-tilbud

Ældre Sagen Bramming har en række tilbud, som medlemmerne frit kan melde sig til:

Besøgsvenneordning, demensaflastning, bisidder, vejledning om offentlige ydelser, strikkecafé, spisevenner, praktisk hjælp i hjemmet, indkøbsordning, kørestolsskubbere, tryghedsopkald it-café og it-værksted. Café forglemmigej, som er socialt samvær for demente og deres pårørende, afholdes én gang om måneden. Også det foregår i Vindrosen.

Motion er også et emne, Ældre Sagen sætter på dagsordenen. Bowling og tennis er fast på programmet, og der er på landsplan indgået en partnerskabs-aftale med DGI/DIF med henblik på at etablere flere motionsaktiviteter lokalt.

Underholdning og udflugter mangler heller ikke:

- Vi er altid til Sønderborg Revyen. Til maj skal vi på heldagstur til Glud Museum, Juelsmindehalvøen og Hjarnø. Midt i marts skal vi på virksomhedsbesøg på Poly Tech A/S på Industrivej her i Bramming. I april skal vi til Nature Energy Korskro for at se og høre om det store biogasanlæg. Og sådan har vi mange og forskellige ture og oplevelser i løbet af året, siger Karen Wagner Christensen, der understreger, at der jo ikke skal konkurreres, men samarbejdes med de andre ældre-foreninger i byen:

- Vi er jo også dækket godt ind med aktivitets-tilbud på Mødestedet her i byen.

Annonce

Bekæmper ensomhed

Karen Wagner Christensen går også med tanker om at etablere nogle tilbud på tværs af generationerne. Lektiehjælp, reserve-Bedste ordning, læse-tanter eller lignende:

- Ét af Ældre Sagens helt overordnede formål er jo at gøre, hvad vi kan for at ingen skal sidde trist og føle sig ensom. En foredragsaften kan være et givende indslag i løbet af ugen. Fællesspisning – eller suppeaften – er også noget, der kan gi’ kolorit på hverdagen og skubbe det sociale samvær i gang.

Formandens idélager er stort, alsidigt og tilgængeligt for alle: Bare ring eller kig hen i Vindrosen. Jeg tager da også gerne på besøg hjemme hos et medlem, der måske er lidt bevægelseshæmmet – eller bare trænger til en snak, slutter den aktive formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce