Annonce
Ugeavisen Bramming

Alt udsolgt til cykelløb i Tjæreborg

Flere uger før start er alle startnumre udsolgt, når årets sidste afdeling af Bent Pedersen Landevejscup køres på vejene omkring Tjæreborg tirsdag den 15. september. Foto>: Prebens Foto & Video
Selv om der er mere end uge til start, er alle 85 startnumre til årets sidste udgave af Bent Pedersen Cup, som køres på landevejene nordøst for Tjæreborg, allerede solgt.
Annonce

TJÆREBORG: Der er rift om at komme ud og køre cykelløb. Alle løb i foråret blev aflyst, så nu tages der revanche blandt de lokale cykelryttere, der trænger til at få prøvet benene af i konkurrence med andre. Allerede to uger før start, er alle 85 startnumre til årets sidste udgave af Bent Pedersen Cup solgt. Det oplyser Peter Ladegaard Jensen fra Tjæreborg Cycling, der arrangerer Bent Pedersen Cup sammen med cykelklubberne i Bramming, Varde, Oksbøl og Tarp. Starten til årets sidste afdeling af cuppen går den 15. september klokken 18 på Hulvej i Tjæreborg.

- Folk hungrer. Alt har været udsolgt, så folk vil gerne ud og køre, siger Peter Ladegaard Jensen.

Annonce

Følger restriktionerne

Faktisk kunne Tjæreborg Cycling have solgt mange flere startnumre. Men foreløbig tillader coronarestriktionerne kun forsamlinger på op til 100 personer, og da der også skal være plads til arrangørerne, der tager sig af det praktiske, er deltagerantallet sat til 85.

- Det er sjældent, at alle møder op, så der er plads til nogle lokale. Og vi vil jo nødigt have, at politiet kommer og udsteder bøder, fordi der er for mange forsamlet et sted. Det kan vi ikke byde folk som arrangører, siger Peter Ladegaard Jensen:

- Vi gør i øvrigt alt hvad vi kan, for at undgå, at folk skal blive smittet. Vi følger retningslinierne. Vi spritter af, og der er ingen servering i år af for eksempel drikkevarer. Vi har heller ingen præmieceremoni. Når løbet er kørt, så kører deltagerne hjem.

Annonce

Ny, gammel rute

Ruten, deltagerne skal ud på, er en 9,7 km lang rundstrækning. Der er start og mål på Brovej. Derfra køres over jernbanen, gennem to rundkørsler til Hulvej og så ud af byen på Nordre Strandvej. Herfra ad Tradsborgvej i hele dens længde, syd på ad Gammel Skolevej, via Bjerggårdsvej til Sneumvej og tilbage til målstregen på Brovej.

Bent Pedersen Cup

Bent Pedersen Cup er en serie af cykelløb i Sydvestjylland, der køres som en samlet cup over fem afdelinger hvert år siden 2017.

Bent Pedersen Cup arrangeres af cykelklubberne i Bramming, Tjæreborg, Tarp, Varde og Oksbøl.

Deltagerne er delt ind i fire kategorier: A for de hurtigste, B for de hurtige, der ikke er de hurtigste, C for alle, der ønsker et frit løb, og D for motionister.

Læs mere på landevejscup.dk

- Vi er gået tilbage til den rute, der blev kørt for tre år siden. Vi skal ikke have så mange svingvagter og det er nemmere at holde styr på cykelrytterne, fortæller Peter Ladegaard Jensen.

Der er start klokken 18. De bedste ryttere i kategori A kører seks omgange, alle andre fem omgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce