Annonce
Ugeavisen Bramming

Alt ved det gamle i Nørregade

Sådan så Nørregade ud før prøveperioden. Og sådan ser den nu ud igen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Der er gennemført 582 interviews som grundlag for den evaluering af Nørregade i Bramming, der nu er i fuld gang.
Annonce

BRAMMING: Nu er alt igen ved det gamle i Nørregade i Bramming. Forsøgsperioden med strategisk placerede blomsterkasser – og et par steder bord og stole til fortovsservering – er slut. Måske den ivrige diskussion på de sociale medier og mand og mand m/k imellem om ikke mindst prøvekassernes farve derfor nu enten får ende eller får en drejning.

Signaturen over denne artikel synes i hvert fald, det ser lidt tomt og trist ud op gennem strøget, men den slags er jo en smags sag, og stadig står dog et par fine runde kummer på Nørretorv og én nede ved Trianglen, som alle tre fortæller, at sommeren endnu ikke er helt slut.

Hvorvidt der igen kommer kummer i Nørregade – og i givet fald med hvilket udseende og design, afhænger blandt andet af den seriøse evaluering, man nu fra kommunalt hold har indledt. Blandt andet er der gennemført 582 interviews – de fleste som telefoninterviews, men også ved, at kommunens spørgere har været rundt i Nørregade, hvor butiksejere m.fl. kunne besvare skemaet på en medbragt iphad.

Byplanlægger Kristine Dagnæs-Hansen, der er projektleder på byfornyelsen i Bramming, oplyser, at forsøgsprojektet havde til hensigt at afprøve tiltag, som kunne skabe debat om indretningen af Nørregade og Nørretorv – og ønsker hertil. Der er imidlertid kun afsat midler til permanente tiltag på Nørretorv; ikke i Nørregade.

- Kommunens vejafdeling har desuden målt bilhastigheden i Nørregade både før og under forsøget, men jeg kan ikke sige så meget generelt om resultaterne, før der er samlet op på evalueringsresultaterne, siger Kristine Dagnæs-Hansen.

Enhver der har haft et ærinde i Nørregade i prøveperioden, har dog kunnet konstatere, at kummerne har haft en adfærdsregulerende virkning på hastigheden: Speederfoden blev tydeligt lettet på vej gennem Nørregade i ”de grønne blomsterkummers tid”.

Hvornår der igen tages fat på Nørregade-diskussionen om blomsterkummer m.v. er der ikke nogen vedtaget tidsplan på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce