Annonce
Ugeavisen Bramming

Ambitiøst projekt til 2,2 millioner: Spejdere samler ind til større renovering og ombygning

Kaj Lykke Spejdernes spejderhus i Bramming er for lille og trænger til en gennemgribende renovering efter 64 års brug. Derfor er spejderne gået i gang med at indsamle de lidt over to millioner kroner, som projektet vil komme til at koste. Foto: Martin Wilde
Det kommer til at koste 2,2 millioner kroner at renovere Kaj Lykke Spejdernes spejderhus i Bramming. Projektkoordinator er sikker på, det vil lykkes at skaffe pengene.

BRAMMING: De fleste i Bramming kender det. Det røde murstenshus ved Skøjtesøen, hvor Kaj Lykke Spejderne holder til. Det har de gjort, siden spejdertruppen blev stiftet i 1955. Huset er lige så gammelt, og selv om det har været gennem en mindre ombygning i 1980’erne og huset i øvrigt er blevet vedligeholdt løbende, så er det godt slidt. Så slidt, at Kaj Lykke Spejderne nu har bestemt sig for, at det skal renoveres.

Der skal også bygges til. For huset er for lille til, at alle 95 spejdere kan samles på en gang. Og så er huset ikke handicapvenligt. Det er faktisk meget lidt handicapuvenligt med smalle døre og trin indendørs.

- Hvis der kommer en kørestolsbruger og vil være med, må vi desværre sige nej. Det er ikke holdbart, siger Keld Fjord.

Annonce

Penge

Han er udnævnt til at være projektkoordinator for den kommende renovering og tilbygning. Faktisk har han arbejdet med projektet længe, for der skal skaffes penge til så stort et projekt. Kaj Lykke Spejderne har selv 75.000 kroner, som de spytter i projektet, og dertil kommer, at spejderne og deres familier kommer til at lægge arbejde – det er fortrinsvis nedbrydning – for cirka 55.000 kroner.

Keld Fjord er udnævnt til projektkoordinator på arbejdet med at renovere og udvide Kaj Lykke Spejdernes spejderhus i Bramming, Han står i spidsen for at indsamle de lidt over to millioner kroner, som projektet kommer til at koste. Foto: Martin Wilde


Hvis der kommer en kørestolsbruger og vil være med, må vi desværre sige nej. Det er ikke holdbart.

Keld Fjord, projektkoordinator


Men resten af pengene skal skaffes ved at søge fonde eller ved donationer fra virksomheder og private, og her er Kaj Lykke Spejderne allerede kommet godt i gang. I løbet af få dage er der kommet tilsagn på tilsammen 100.000 kroner fra PolyTech, Sports Connection og Skjern Bank i Bramming. Planen er, at pengene skal komme udefra, så Kaj Lykke Spejderne fortsat vil være gældfri, når projektet er færdigt – efter planen er det til nytår.

Annonce

Projektet

Det oprindelige spejderhus skal totalrenoveres. Dertil skal der bygges en tilbygning på 50 kvadratmeter.

- Den skal holdes i samme stil, så vi ikke ødelægger det arkitektoniske udtryk, som huset har, fortæller Keld Fjord:

Sådan vil spejderhusets grundplan komme til at se ud med den nye tilbygning på 50 kvadratmeter. Tegning: AR-CO ApS

- I spejderhuset skal det nuværende oliefyr udskiftes med en varmepumpe. Køkkenet skal ombygges til toiletter, og ”drengefløjen” skal ombygges til et nyt stort skolekøkken. Salen bibeholdes men udvides med 50 kvadratmeter, for vi kan simpelthen ikke være her. De senere år er vi kommet op over 90 spejdere, og allerede nu kan vi ikke være her alle sammen. Og så bliver der adgang for kørestolsbrugere, forklarer Keld Fjord.

Annonce

Tilladelser klar

Byggetilladelsen fra Esbjerg Kommune er i hus, og der er indhentet tilbud – udelukkende fra lokale håndværkere. Nu er det blot pengene, der skal til. To millioner kroner mangler spejderne endnu at få tilsagn om, man Keld Fjord er sikker på, det nok skal lykkes, inden den planlagte byggestart den 1. september. Byggeriet forventes at vare fire måneder, altså frem til nytår.

Salen i spejderhuset er blevet for lille til de mange spejdere, der er aktive i Kaj Lykke Spejderne, og derfor er det nødvendigt at udvide den med 50 kvadratmeter. Foto: Martin Wilde

- Vi har sendt ansøgninger ud til en række fonde, og hvis vi får afslag fra nogle af dem, så har vi også lagt en plan B. jeg er sikker på, vi kommer i gang med byggeriet den 1. september – og at vi samlet alle pengene inde da, siger Keld Fjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce