Annonce
Ugeavisen Bramming

Anne-Mette bruger teater til at udfordre den stille pige inden i sig selv

Anne-Mette Fogh udfordrer sin indre stille pige ved at stå på scenen i rollen som kromutter Emma, når amatørteaterforeningen Gadespejlet efter påske spiller på Blichers Kro i Tjæreborg. Foto: Martin Wilde
For et år siden flyttede Anne-Mette Fogh til Bramming. Hun kendte ikke nogen, men meldte sig ind i Gadespejlet, og i næste uge har hun en bærende rolle, når amatørskuespillerne går på scenen på Blichers Kro. Det får hende ud af hendes comfortzone.

Bramming / Tjæreborg: Det lå lige midt imellem. Og det gør Bramming stadigvæk. Sådan cirka midt mellem Rødding og Esbjerg.

Derfor blev det i Bramming, Anne-Mette Fogh og hendes kæreste slog sig ned i, da de flyttede sammen. Hun kom fra Rødding og han fra Esbjerg. Og så er det jo lidt billigere at bo i Bramming end i Esbjerg.

- Jeg kendte ikke rigtig nogen fra Bramming. Jeg går ikke til sport, så jeg meldte mig ind i Gadespejlet. Her får jeg nye bekendtskaber, og så kommer jeg hjemmefra om aftenen, fortæller Anne-Mette Fogh.

Annonce

En personlig udfordring

Hun har fået nye venner i amatørteaterforeningen Gadespejlet. Og så har hun fået en bærende rolle som kromutter Emma i teaterforeningens næste opsætning, Alko-Holger rydder baren, der opføres to gange onsdag og fredag i ugen efter påske på Blichers Kro i Tjæreborg.

Det med at optræde på scenen er lidt af en personlig udfordring for Anne-Mette Fogh.

- Jeg har altid været den stille pige, så det er en udfordring. Jeg bruger det her til at udfordre mig selv. Jeg kommer ud af min comfortzone og har det sjovt.

Anne-Mette Fogh udfordrer sin indre stille pige ved at stå på scenen, når amatørteaterforeningen Gadespejlet efter påske spiller på Blichers Kro i Tjæreborg. Foto: Martin Wilde

Jeg har altid været den stille pige, så det er en udfordring. Jeg bruger det her til at udfordre mig selv. Jeg kommer ud af min comfortzone og har det sjovt.

Anne-Mette Fogh
Annonce

Nervøs

Anne-Mette Fogh har ikke sceneskræk - siger hun selv. Men ...

- Det kan være, jeg bliver nervøs, når jeg skal stå på scenen første gang. Men ellers har jeg jo Flemming til at hjælpe mig.

Fleming hedder Sørensen til efternavn og er instruktør på stykket. Han hjælper også skuespillerne med at kunne replikkerne, når der øves.

Flemming Sørensen, forrest, er instruktør på stykket Alko-Holger rydder baren. Foto: Martin Wilde

- Jeg har en rolle med en del replikker. Det er ikke helt nemt, men det går lettere, når jeg lærer nogle teknikker, forklarer Anne-Mette Fogh.

Annonce

Godt sammenhold

I det hele taget er der meget at lære, når man skal spille teater første gang, som det er tilfældet for 25-årige Anne-Mette Fogh - hvis vi lige ser bort fra nogle skoleforestillinger for efterhånden en del år siden.

- Men det er sjovt, og det er udfordrende. Og jeg skal være med igen næste år, hvis der er en rolle til mig. For fællesskabet her er rigtig godt. Vi bruger meget tid sammen - og spiser kage. Og jo bedre, vi kender hinanden, jo nemmere er det også at stå på en scene, fortæller Anne-Mette Fogh.

Skuespillerne, som ikke er på scenen, følger ivrigt med - eller læser op på deres replikker, når der øves. Foto: Martin Wilde

Se teaterstykket

Alko-Holger rydder baren er skrevet af Erik Hansen og har premiere på Blichers Kro onsdag den 20. april.

Der spilles to forestillinger, og den anden forestilling er den 22. april, også på Blichers Kro.

Stykket er en god gammeldags farce med sjove optrin, forvekslinger og ordspil.

Ni personer medvirker på scenen, heraf tre herrer og ses damer, hvoraf den ene dame spiller en manderolle.

Alko-Holger rydder baren, som amatørskuespilerne i Gadespejlet opfører på Blichers Kro, er en god gammeldags farce med sjove optrin, forvekslinger og ordspil. Foto: Martin Wilde
Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce