Annonce
Ugeavisen Bramming

Automatiske brandalarmer halveret på to år

Lørdag klokken 17 var der vanen tro nytårsparole på brandstationen i Bramming, hvor brandmændene hørte taler og hilste godt nytår med ledelsen. Foto: Prebens Foto & Video
I 2017 var der 40, i 2019 kun 19. På to år er det lykkedes at få halveret antallet af udrykninger til automatiske brandalarmer fra brandstationen i Bramming.
Annonce

Bramming: 2019 blev et noget mere roligt år for brandfolkene, der er tilknyttet Sydvestjysk Brandvæsens brandstation i Bramming. I alt blev det til 60 udrykninger mod 76 i 2018. Det fortalte stationsleder Michael Friis til den årlige nytårsparole, som altid holdes den 28. december klokken 17. I år faldt det på lørdag mellem jul og nytår.

- Vi har i 2019 haft 60 udrykninger, mod 76 i 2018. Det er et tal, som – hvis man kigger gennem årene – ligger lidt under, hvad vi har været vant til de seneste år, sagde Michael Friis blandt andet i sin tale.

Vi havde 19 ABA’ere mod 27 ABA’ere i 2018. Det er en nedgang på 30 procent i forhold til sidste år. Vi var over 40 ABA’ere i 2017. Det er jo positivt, at brandvæsenet ikke skal belastes med blinde alarmer.

Michael Friis

Annonce

Halvering

Michael Friis hæftede sig især ved antallet af ABA’er – altså Automatiske BrandAlarmer, hvor brandvæsnet tilkaldes ved en automatisk alarm. Det er først og fremmest til virksomheder.

- Vi havde 19 ABA’ere mod 27 ABA’ere i 2018. Det er en nedgang på 30 procent i forhold til sidste år. Vi var over 40 ABA’ere i 2017. Det er jo positivt, at brandvæsenet ikke skal belastes med blinde alarmer, sagde Michael Friis, som konstaterer, at der ved langt de fleste automatiske brandalarmer ikke er brand. Men det kan brandvæsnet ikke vide, før den første brandbil med mandskab kommer frem. Og hver gang møder fem brandmænd og en holdleder frem, som alle er deltidsansatte, og derfor må forlade en anden arbejdsplads, for at slukke en brand, som måske ikke er brand.

Annonce

Hektisk lørdag

2019 bøde også på 11 forureninger af større eller mindre karakter mod ni året før. Der var seks bilbrande mod fem året før, og syv bygningsbrande, hvilket er det samme som året før.

- Den største var en gårdbrand på Gummesmarksvej, hvor vi havde assistance fra brandstationen i Esbjerg. Og ikke nok med det, samtidig kom der samtidigt en ABA på Bramming Plast. Så det var en travl lørdag formiddag i Bramming, konstaterede Michael Friis:

- I år var der en mod ni naturbrande i 2018. Det er en kraftig nedgang, men der er jo som bekendt ikke noget der kan brande, når det regner hele tiden.

Michael Friis, leder af brandstationen i i Bramming, sagde i sin tale blandt andet, at antallet af udrykninger til automatiske brandalarmer var faldet til det halve på kun to år. Foto: Prebens Foto & Video
Annonce

90 procent

Michael Friis glædede sig også over, at det i 90 procent af udrykninger lykkes at komme afsted inden for den fastsatte tidsfrist.

- Den skulle naturligvis hedde 100 procent, men sådan er det, når man driver deltidsbrandvæsen. Jeg synes vi ligger rigtig fint, det er brandfolkenes store indsats, der ene og alene gør det.

Brandstationen i Bramming fik i december en nyuddannet holdleder i Lars Hermansen. I årets løb har tre brandmænd fejret 25-års jubilæum og en har ti-års jubilæum. De blev alle fejret til parolen.

Der drikkes naturligvis røde sodavand på stribe - fra Frem i Ribe - til nytårsparolen på brandstationen i Bramming. Tidligere kunne det også blive til et lille glas Gammel Dansk, men det er ikke længere tilladt at drikke alkohol i uniform. Foto: Prebens Foto & Video
Flere brandmænd blev hyldet for henholdsvis 10-års og 25-års jubilæer ved parolen. Foto: Prebens Foto & Video
Lørdag den 28. december klokken var der traditionen tro nytårsparole med taler på brandstationen. I Bramming holde nytårsparolen altid den 28. december klokken 17, uanset hvilken ugedag, det er. Foto: Prebens Foto & Video
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce