Annonce
Ugeavisen Bramming

Bænke omkring Mulvadsøen?

Det er et dejligt sted, men lidt barsk og fersk ser det ud. Et par ænder har dog fundet vej til søen, og somme tider knejser en svane også i søen. Men fodre må vi jo altså ikke, siger Vera Vang, der dagligt cykler til Mulvadsøen for at nyde området: Men vi mangler bænke omkring søen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Landskabsarkitekt Sara Termansen, Esbjerg Kommune: Vi er ikke færdige med at udvikle på området ved Mulvadsøen.
Annonce

BRAMMING: Vera Vang på Darumvej i Bramming er én blandt mange, der nyder at gå en tur omkring byens godt et år gamle regnvandssø, Mulvadsøen ved Mulvadvej ud mod Darum:

-Jeg synes, her er så dejligt, og der er mange, der hver dag nyder at gå en tur her. Her kommer folk fra lokalområdet, hundeluftere, ældre mennesker med rollator, kørestolsbrugere, børnehaver, skolebørn o.s.v.

-Men der er noget væsentligt, der mangler – og som jeg faktisk mener, vi blev stillet i udsigt ved den flotte indvielse sidste år: Vi mangler nogle bænke ved stien rundt om søen. Mange ældre mennesker går kun et stykke af stien og vender så om, fordi de ikke har mod på at gå hele vejen rundt, når der ikke er mulighed for at sidde ned undervejs.

-Selv kan jeg godt gå rundt om søen, men ville elske at kunne sidde ned ind imellem – bare for at nyde det skønne område, siger Vera Vang, der netop har frydet sig over en flot solopgang.

-Lidt bevoksning ved søen kunne måske også være en god idé? Den tager sig lidt gold ud, - men er alligevel et dejligt sted, som vi er glade for.

Annonce

Nej til flere skraldespande

En anden ting, Vera Vang og andre efterlyser, er flere skraldespande:

-Der er siger og skriver én. Det er altså ikke nok, og derfor ligger meget slikpapir, juicebrikker og andet bare og flyder, siger Vera Vang, der flyttede til Mulvadvej fra Opsneum for godt 15 år siden.

- Jeg synes også godt, man kunne sætte en affaldsspand mere op. Foto: Kirsten Enevoldsen

Afdelingschef i Vej- og parkafdelingen på Esbjerg Kommune, Mads Astrup Sørensen, er glad for, at beboerne sætter pris på Mulvadsøen og bruger den flittigt:

-Vi er ikke færdige med området her endnu, og der kommer helt sikkert flere bord- og bænkesæt, ligesom en eller anden form for beplantning er under overvejelse:

-Derimod kan jeg ikke love flere skraldespande. Det er vores erfaring, at det ikke hjælper på ”forurenerne”. Jeg vil hellere appellere til brugerne af området om at vise så megen pli, at de ikke bare smider affald, hvor de kommer frem.

-For skoler og børnehaver må det også være en selvfølge, at de rydder op efter sig og samler affald op. Det tror nu også er tilfældet langt hen ad vejen, siger Mads Astrup og henviser til landskabsarkitekt Sara Termansen, der er sagsbehandler på området ved Mulvadsøen i Bramming:

-Vi er ikke færdige med at udvikle på Mulvadsøen, og vi arbejder på en markeret energisti i det sydlige Bramming, hvori den 700 meter lange sti omkring søen indgår.

-Det er vores plan at sætte nogle større træer ud mod Mulvadvej. Det vil gi’ noget læ, og det være pænt for området. Hvad der mere skal ske af beplantning, er ikke afgjort, men et par bænke langs stien omkring Mulvadsøen kan vi ret hurtigt realisere, siger Sara Termansen, der er ”rigtig glad” for, at Mulvadsøen benyttes af brammingensere i alle aldre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce