Annonce
Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Der øves og terpes – grines og jokes, når årets revy skal gøres klar, til tæppet går i oktober. Det er Per Thodsen, Neklas Klausen og Linette Hardt Hansen, der er trådt frem på scenen, mens Per Sørensen læser på lektien i baggrunden. Foto: Privat
Så er der igen fuld gang i prøverne forud for årets Bramming Revy, der har premiere 30. oktober.

BRAMMING: Et af tidens midt fortærskede – grænsende til det misbrugte – begreber er ordet ”bæredygtighed”. Det har idéfolkene bag Bramming Revyen 2021 naturligvis for længst ”fanget” og rettet sigtekornet ind efter i den revy, der får premiere lørdag den 30. oktober.

Igen med Jens Jager som både instruktør og forfatter og hans bedre halvdel, Karin Egholm, som koreograf og forfatter. Flere af aktørerne på de skrå brædder er ligeledes også med på både idé og forfatterplan til ”En bæredygtig revy”.

Holdet bag årets revy har da også stemplet ind i træningslejren, der her efter ferien kør’ for fulde omdrejninger på Mødestedet, og Jens Jager fortæller:

Annonce

-A-kæden består i år af Per Thodsen, Jesper Schwartz, Ninna Jessen, Linette Hardt Hansen, Neklas Klausen, Per Sørensen, Camilla Vestergaard Platz og Trine Graungaard Hjerrild Thomsen, som alle mødte op med godt humør og store forventninger på den første træningsdag.

-På trænerbænken sidder Karin Egholm og jeg, som i den kommende tid skal banke lidt rust, få konditionen i top og fremelske det sammenhold, der plejer at karakterisere revyen i den gamle stationsby, siger Jens Jager.

Angrib fra første nummer

Revyorkesteret er også blevet opdateret, og de spiller forhåbentligt lige så fantastisk, som de plejer. Repertoiret, de spiller i år, er meget bredt og går fra A til Ø nemlig fra Admiralens vise til at Øve sig på hinanden.

-Hvad kan vi så forvente os af en bæredygtig revy?

-Jo, spillerne har fået besked på at angribe fra første nummer og gå efter en hurtig sejr. Der skal være fut over tingene fra starten, og alle emner skal behandles med den samme omhu, lyder det fra trænerparret.

Intet er for stort eller for småt til at komme under behandling, og revyen kommer derfor ind på emner som blandt andet mee to, skjult kunst, cykelstien på Gabelsvej samt et indblik i, hvad de laver i pauserne på et større byggefirma i byen….

Annonce

Filosofien bag revyen

Hvad er en bæredygtig revy så egentlig, vil enkelte måske spørge, og hertil svarer personerne bag revyen, at begrebet bæredygtighed er det, som "skaffer menneskene og miljøet det bedste uden at skade fremtidige generationers mulighed for at dække deres behov".

Det svarer meget godt til Bramming revyens filosofi, idet mandskabet jo altid har overvejet virkningerne af deres handlinger for fremtidens efterkommere i syvende led.

-Vi har før beskæftiget os med It-boblen, fitness-programmer, mindfulness-moden, den spirituelle opvågning og ølsmagning, og vi tror på, at bæredygtighed er kommet for at blive siger Per Thodsen, mens han svinger lystigt med den nye bærepose.

-Og jeg vil aldrig gå ud på en bro, der ikke er bæredygtig, siger instruktør Jens Jager, mens koreografen Karin Egholm er i fuld gang med at teste, hvor meget de enkelte aktører kan bære.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

To gange valgflæsk og ivrig debat i Darum

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Foredrag om baggårdspumaen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Klar til den store eksamen

Ugeavisen Bramming

Jeg var heldig at få en elevplads

Ugeavisen Bramming

Lukning af overkørslen i Gørding sker tidligst til februar

Ugeavisen Bramming

DSB's indtog glæder banegårdens venner

Ugeavisen Bramming

Først taekwondo – dernæst koreansk kimchi

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” bliver i Biblioteksparken

Ugeavisen Bramming

Forening donere 255 nye planter rundt om Mulvadsøen

Ugeavisen Bramming

Når virkeligheden overhaler fantasien

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Vælgermøde blandt 625 malkekøer på Gammelgaard

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Det var koldt, men de mødte vælgerne sammen

Ugeavisen Bramming

Jernbanecaféens afløser fundet: DSB åbner en stationsstue på Bramming Banegård

Ugeavisen Bramming

Babytummel gavner motorikken senere i livet

Ugeavisen Bramming

En sønderbydreng fra Darum fortæller

Ugeavisen Bramming

Ældre strømmer til fitness i Grimstrup

Ugeavisen Bramming

Corona-Lone fortæller på Egnsmuseet om pandemier

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Chancelighed og brobygning i venstredrejet kommune

Ugeavisen Bramming

Skal Gadeidrættens dag i Bramming være en tradition?

Ugeavisen Bramming

Livestream om pandemier og Jordens indre

Ugeavisen Bramming

Revyen bliver en klassiker

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Villy vil have flere almene boliger

Ugeavisen Bramming

Sejstrup Forsamlingshus er med i Knæk Cancer

Annonce