Annonce
Ugeavisen Bramming

Baby Solvej elsker massage

Solvej finder sig glad i at hænge på hovedet, så Lene Søgaard kan observere den fire måneder gamle babys tilstand. Det er lutter velvære. En stærk lille pige, vurderer terapeuten. Foto: Kirsten Enevoldsen
Spændinger mellem skulderbladene giver urolige børn, men det kan afhjælpes med babymassage, siger terapeut og jordemoder Lene Søgaard.
Annonce

BRAMMING: Hun er en rigtig lille charmetrold. Pludrer og smiler – helt med på at være midtpunktet for både mor, Helle Jørnsgård fra Sejstrup, og Lene Søgaard, der i sin klinik, Care2life i Nørregade i Bramming, blandt andet byder på babymassage.

Solvej, som hun skal døbes, er fire måneder og i sit es, når hun kun iført en ble kommunikerer med Lene, der også er uddannet jordemoder og tydeligt har taw på babyer. Solvej pludrer og spjætter, propper en hånd i munden og synes, det er dejligt – lutter velvære, når Lene masserer hende med lun mandelolie.

Og så griber Lene om Solvejs lår og vender hun bunden i vejret på hende:

- Når hun hænger her, kan jeg se, at hun vipper en lille smule til højre. Der er en lille skævhed i ryggen, men rygsøjlen er fin. En stærk lille pige. Og se, hvor flot hun holder hovedet. Du vil snart op at sidde. Og ja. Du er da en mønsterelev og go’ til gymnastik.

Lene pludrer løs i lavt, roligt toneleje. Solvej spjætter benene til panden og stikker et tandløst smil af bar’ velvære som hun ligger der på briksen. Mor Helle glæder sig og fortæller, at når Solvej er ked af det – under bilkørsel for eksempel – så nyder hun at blive nusset under fødderne og falder til ro.

Det passer Solvej fint at være centrum på briksen, hvor Lene Søgaard klæder hende af, mens mor Helle ser til. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Vil gerne lære teknikken

Hvorfor hun bruger tid og penge på babymassage, når Solvej hverken har kolik eller andet?

- Jeg vil gerne lære lidt om massage-teknik, og så ved jeg, at børn får en god fornemmelse for deres egen krop ved at blive a’et og masseret. Når Solvej en sjælden gang er sur og virker utilpas, så falder hun til ro, når vi nusser og a’er hende, og jeg vil så gerne lære det ”rigtigt”, fortæller lillepigens mor, der holder barsel for tiden og foruden Solvej har Eskil på fire år derhjemme.

Annonce

På babys præmisser

Lene Søgaard understreger, at alt foregår på babys præmisser her i klinikken, og så er det nemmere at tilvænne barnet til massagen, hvis man kommer tidligt:

- Jeg har efterhånden en del kvinder, der får graviditetsmassage undervejs og så runder det af med at præsentere baby og så samtidig få lidt undervisning i, hvordan man gir’ massage, siger Lene.

Hun fortæller også, at hvis børn har kolik, skrigeadfærd eller på anden vis har en urolig adfærd, så skyldes det ofte spændinger mellem skulderbladene, som kan være forårsaget af, at barnet har stået skævt i bækkenet før fødslen. Hvis der er brugt sugekop under fødslen, kan det ligeledes resultere i de spændinger, der igen gir’ urolige babyer. Hvis barnet kigger for meget til den ene side, kan der også opstå uhensigtsmæssige spændinger.

- Massage med lun mandelolie – begyndende på kroppen og ansigtet til sidst – er i alle tilfælde godt og dejligt. Også en baby kan jo signalere velvære – og stikke os et smil som tak, siger Lene.

Og så skal Solvej lige trille lidt – fra side til side. Herefter i tøjet, hvad hun ikke er helt vild med. Derimod er hun – efter 15-20 minutter - klar til frokost. Mor Helle knapper op, og så er der ro og trætte øjne. Solvej er klar til en middagslur.

Tit-tit. Der er perfekt kommunikation mellem Solvej og Lene. Foto: Kirsten Enevoldsen
Lun mandelolie på lårene. Bar’ dejligt, når Lene masserer. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce