Annonce
Ugeavisen Bramming

Baggårde i Skolegade forskønnes

Baggårdene i Skolegade vil blive forskønnet i de kommende år. De fleste i et fælles projekt under ledelse af Esbjerg Kommune, mens en enkelt ejer, som ejer flere ejendomme, udfører sit eget projekt. Foto: Martin Wilde
Annonce

BRAMMING: Det pyntede gevaldigt, da der for nylig blev lagt ny asfalt på i Skolegade. Flere bygninger er også sat i stand – med tilskud af byfornyelsesmidler. Snart skal der gøres noget mere ved de baggårde, der hører til husene i Nørregade, som har baggårde ud til Skolegade. Her ser Esbjerg Kommune gerne, at der kommer pæne og ryddelige gårdrum med attraktive udearealer for beboerne samt parkeringspladser, så kunder via passager mellem husene let kan komme til butikkerne i Nørregade.

Det er i hvert fald kommunens plan fra foråret, som ejerne af de berørte gårdarealer har haft til udtalelse. En enkelt ejer, som er ejer af flere ejendomme med gårde ud til Skolegade, vil af flere årsager dog ikke være med i kommunens byfornyelsesprojekt for en samlet forbedring af baggårdene i Skolegade.

- Vi bruger rigtig mange penge på byfornyelse i Bramming. Det har haft en stor effekt. Det har også haft den kædeeeffekt, at de gamle huse ved siden af stiger i værdi. Men der er en ejer, som har en vis mængde arealer, som ikke vil være med. Vi har lavet en aftale med den pågældende ejer, at han istandsætter de arealer, har han rådighed over, inden for en tidsfrist. Tidsfristen aftaler vi med ham, siger Karen Sandrtini (S), som er formand i plan- og miljøudvalget.

Vi bruger rigtig mange penge på byfornyelse i Bramming. Det har haft en stor effekt. Det har også haft den kædeeeffekt, at de gamle huse ved siden af stiger i værdi.

Karen Sandrini (S)


Hun og tilføjer, at Esbjerg kommune har af staten fået bevilget fem millioner kroner til projektet.

- Og det vil jo være ærgerligt, hvis vi skal sende nogle af penge retur til statskassen, fordi vi ikke får dem brugt, siger Karen Sandrini.

Det behøver udvalgsformanden ikke at være bange for. Ugeavisen har talt med den pågældende ejer, som ikke ønsker at kommentere sagen, men han oplyser, at han nok skal overholde den tidsfrist, han har aftalt med kommunen for sit eget projekt, så kommunen ikke kommer til at sende byfornyelsespenge retur til staten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Efterlyser løver i Ribe

Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Annonce