Annonce
Ugeavisen Bramming

Bedsteræs: Løb sammen til fordel for indlagte børn

Børneulykkesfonden arrangerer den 15. og 16. august "Bedsteræs" over hele landet. Pressefoto
I weekenden d. 15. og 16. august er Børneulykkesfonden klar med et nyt koncept, Virtuelt Bedsteræs, hvor bedsteforældre og børnebørn sammen hver for sig løber eller går distancer på enten 1 km, 3 km eller 5 km til fordel for indlagte børn.
Annonce

OMRÅDET: Når man ikke må løbe sammen, så kan man løse sammen hver for sig. Sådan har de tænkt hos Børneulykkesfonden, der gerne vil have børnebørn og bedsteforældre i Bramming og omegn til at løbe et virtuelt Bedsteræs lørdag den 15 eller søndag den 16. august.

- Vi har masser af deltagere fra hele landet, så vi har haft god effekt med at finde på noget nyt, siger Maria Bødtker, som er presse- og kommunikationschef hos Børneulykkesfonden, til Ugeavisen Bramming.

Det er nemlig kun to måneder siden, Børneulykkesfonden arrangerede et andet virtuelt løb til fordel for ”Legeheltene”. Dengang var det meningen, at børn selv skulle løbe som superhelte. Nu er det bedsteforældre og børnebørn, som skal på oplevelsestur.

- Vi har forskellige løb, som henvender sig til forskellige deltagere. Bedsteræs henvender sig til børn og bedsteforældre. Det er to helt forskellige løb, forsikrer Marie Bødtker.

Annonce

Bedsteræs

Ved Virtuelt Bedsteræs er det deltagerne selv, der bestemmer, hvor og hvornår distancen bliver gennemført. Måske som rask gåtur på stranden eller løbetur i skoven. Undervejs på ruten er der forskellige aktiviteter og øvelser, der skal udføres, som både er fra gammel og nyere tid. Det kan være, at alle skal hoppe afsted som frøer, eller måske bedstefar har gået til gymnastik og bare elsker at give den gas med ”fejesving”.

Alle deltagere får tilsendt en Bedsteræs-pakke ved tilmelding, og så er det op til deltagerne, at finde et passende sted at løbe eller gå. Pakken indeholder en refleksvest, en Bedsteræs-guldmedalje, et diplom, et aktivitetskort med forslag til sjove aktiviteter og et afkrydsningskort, så deltagerne kan holde styr på, hvilke aktiviteter der er udført, og hvilke der mangler. Tilmelding foregår på www.bedsteræs.dk.

Bedsteræs

Virtuelt Bedsteræs afholdes til fordel for Børneulykkesfondens forebyggende arbejde og initiativet Legeheltene, der arbejder på de danske børneafdelinger.

Legeheltenes formål er at skabe aktiv leg og bevægelse hos de cirka 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark.

Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut døgnet rundt.

Børneulykkesfonden arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce