Annonce
Ugeavisen Bramming

Bekymret HHI-formand sender henvendelse til indflydelsesrige folketingspolitikere: Vil forhindre forbud mod Jysk og T. Hansen i Bramming

HHI-formand Jan Tingleff Bruun er bekymret for, at et nyt lovforslag fra regeringen vil forbyde Jysk og THansen at komme til Bramming. Derfor har han sendt en henvendelse til en række indflydelsesrige folketingspolitkere. Arkivfoto
HHI-formand Jan Tingleff Bruun prøver med en henvendelse til en række indflydelsesrige folketingspolitikere at forhindre, at et påtænkt lovforslag fra regeringen vil komme til at spænde ben for etableringen at to nye, store butikker for Jysk og T. Hansen i Bramming.

Bramming: Det er en dårlig idé i fem år at forbyde aflastningscentre. I hvert fald i de mindre handelsbyer. Det mener formanden for Bramming Handels-, Håndværker- og Industriforening, HHI, Jan Tingleff Bruun, og derfor har han sendt en protestmail til en række indflydelsesrige politikere i Folketinget.

Årsagen til, at HHI-formanden reagerer, er at regeringen arbejder på at fremsætte et lovforslag om at forbyde nye såkaldte aflastningscentre i fem år. I mailen gør HHI-formanden opmærksom på, at det netop i Brammings tilfælde vil være en fordel for det samlede handelsliv, hvis der kommer et såkaldt aflastningscenter langs nordsiden af Vardevej, sådan som der har været arbejdet på i flere år. Det er butikskæderne Jysk og T. Hansen, der ønsker at etablere forretninger på netop det sted i Bramming. I forvejen ligger der både Jem & Fix, XL Byg og en Røde Kors butik i området.

- Vi skal gøre, hvad vi kan, for at Bramming er en spændende og interessant by at bo i, og at det er attraktivt at drive virksomhed i, siger Jan Tingleff Bruun og peger samtidig på, at de to butikskæder, der ønsker at etablere butikker i det nævnte område, er ret store - og at de allerede findes i både Esbjerg, Ribe og andre større handelsbyer inden for en halv times kørsel fra Bramming.

Annonce

Vanvittigt at tale om

- Det betyder, at det er aktiviteter, vi ellers går glip af i Bramming. Butikkerne svarer til omsætningen i fire-fem almindelige butikker, siger Jan Tingleff Bruun:

- Jeg vil have politikerne til at forstå, at der er vanvittigt at tale om et aflastningscenter i Bramming. Butikkerne kan ikke ligge inde i midten af Bramming, og der er kortere afstand mellem de kommende butikker og bymidten i Bramming, end længden af gågaden i Esbjerg. Det her er en anden type butikker, som der ikke er plads til i bymidten af Bramming.

I henvendelsen skriver Jan Tingleff Bruun da også, at etablering af et aflastningscenter ikke betyder, at der går handel fra bymidten – tværtimod.

"Et aflastningscenter med de nævnte butikker vil med sikkerhed medføre større handel i Bramming, hvormed sikres en god udvikling i byen. Et aflastningscenter vil, jævnfør diverse undersøgelser, medføre en øget omsætning i Bramming på 25 til 30 millioner kroner," står der i henvendelsen.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Friskolen får velgørende sandwich-besøg: - Alle er velkomne til at komme hernede og spise

Annonce
Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen dropper Sverige til fordel for Danmark

Annonce
Ugeavisen Bramming

Hvem skal have Lions-priser for 2022?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Unge vil have mere gang i byen: Fantastisk at de kommer med ny energi og nye måder at tænke på

Ugeavisen Bramming

Jane åbner No. 18 – med nyt salgskoncept

Ugeavisen Bramming

Pensionist

Ugeavisen Bramming

Rejsegilde skulle rigtig fejres: Hele seks kranse over det nye spejderhus

Ugeavisen Bramming

Susanne styrer Brammings nye dagligstue

Ugeavisen Bramming

Troels og Anne Katrine er vild med det vilde

Ugeavisen Bramming

Kommunen er godt i gang med vilde, grønne initiativer

Annonce