Annonce
Ugeavisen Bramming

Bettina behøver ikke gå i fitness, for at holde formen - hun arbejder der

Otte og en halv time hver uge tramper Bettina Lundgaard i pedalerne, når hun er spinninginstruktør i Bramming Fitness. Søndag kan hun fejre ti år som daglig leder samme sted. Foto: Martin Wilde
Otte og en halv time hver uge cykler hun derudaf uden at komme nogen vegne, men udelukkende for at motivere andre. Det kræver en god kondi at være daglig leder af Bramming Fitness, og den har Bettina Lundgaard nu haft i ti år.

Bramming: Faktisk bor hun i en campingvogn. Det er ganske vist kun midlertidigt, mens det nye gamle rækkehus Westergaards Allé bliver sat i stand.

Men egentlig kunne man godt få den fornemmelse, at 58-årige Bettina Lundgaard bor i Bramming Fitness. Hun er der hver morgen klokken fem som den første, der låser op. Og hun er der som regel hver eftermiddag og aften. Medlemmerne kan møde hende i finesscentret ved hallen både tidligt og sent og stort set alle ugens dage.

- Nej, jeg har ikke nogen hobby. Og min fritid - den går med at renovere huset, fortæller hun.

Annonce

Det er ikke tilfældigt, at Bettina Lundgaard bruger så meget tid i Bramming Fitness. Hun er ansat som daglig leder, og søndag den 1. maj har hun været det i 10 år. Det fejres i centret med en reception på dagen.

"Slæbt" til Bramming,

Men egentlig er hun fra Glejberg.

- Jeg mødet Flemming til disco på Kikkenborg, og så blev jeg slæbt hertil. Han var ikke til at flytte herfra. Nu har vi været gift i 36 år, fortæller Bettina Lundgaard.

Jeg går gerne og smalltaker med dem, der er her. Og jeg kan være skrap - men også retfærdig. Vi passer godt på centret, og vi vil ikke have, der bliver smidt med vægtene.

Bettina Lundgaard

Det var i 1988, hun flyttede til Bramming. Det nyforelskede par købte hus i Storegade. Så byggede de hus på Hedemarksvej. Hun har også boet på Funders Allé. Senest er det et enderækkehus på Westergaards Allé, der fungerer som folkeregisteradresse for Bettina Lundgaard, nu hvor børnene ikke længere bor hjemme hos deres forældre.

- Der bor vi en campingvogn, mens vi restaurerer huset, som er fra 1947, så ikke alle vægge er lige. Men det er et fantastisk kvarter. Det ligger centralt og det er dejligt at være tæt på sit job, fortæller Bettina Lundgaard.

- Det tager få minutter at gå på arbejde.

Annonce

14 dage

I 21 år var hun ansat ved Post Danmark. I 2006 begyndte hun også som spinning-instruktør i Bramming Fitness. Så blev hun valgt ind i bestyrelsen, blev næstformand - og så gik den daværende daglige leder af.

- Han fik nyt job, og så blev jeg spurgt, om jeg ville være daglig leder, siger Bettina Lundgaard.

Hun skulle lige bruge 14 dage til at tænke sig om, inden hun sagde ja.

Kort om Bettina

Bettina Lundgaard er 58 år.

Hun er oprindelig fra Glejbjerg, men flyttede til Bramming i 1988.

Hun er gift med Fleming.

Hun har to vognske døtre og tre børnebørn.

- Jeg står i receptionen. Jeg er instruktør og spinninginstruktør.

Faktisk er Bettina Lundgaard så meget spinninginstruktør, at hun sidder på en spinningcykel og tramper løs i pedalerne otte og en halv time hver uge. Hun behøver ikke bruge fritiden på at gå i fitness - hun arbejder der. Og selv om Bettina Lundgaard endnu ikke selv er nået den alder - der går to år endnu - så har hun startet et nyt hold for dem, der er fyldt 60 eller mere.

Coronanedlukningen af Danmark fik opfindsomheden til at blomstre blandt danskerne. Således også hos Bramming Fitness, for fitnesscentre var lukket for indendørs træning. Så spinner vi da bare udenfor, tænkte fitnesscentrets leder Bettina Lundgaard, som fik grønt lys fra sundhedsstyrelsen, når bare der ikke mødes flere end ti. Derfor blev der hurtigt udsolgt på de små hold. Men deltagerne var glade, fordi de kunne komme til at svede. Foto: Martin Wilde

- Vi træner hver mandag, onsdag og fredag morgen. Det er helt vildt, som det er taget godt imod. Der kommer mellem 12 og 15 hver gang. Det er styrketræning og TRX. Vi har lavet holdet, fordi vi har mange ældre, der kommer her. Bramming Fitness er et familiecenter, her er trygt at være, og her kommer også de ældre og de helt unge piger, fortæller Bettina Lundgaard:

- Det vigtige for mig er, at her er godt at være. Der skal være trygt. Vi er altid bemandet. Her bliver man mødt med et smil, og her er personale til at hjælpe, hvis nogen får det dårligt, Her er altid pænt og rent. Vi gør meget ud af at servicere vore kunder. Og så er vi meget sociale. Vi laver mange arrangementer. Som for eksempel i dag, hvor vi har et spinningevent og vi så får et glas vin bagefter.

Annonce

En livsstil

Hun tøver ikke med at kalde det en livsstil. Ellers kunne hun ikke holde til at møde hver morgen klokken fem, for at åbne centret.

- Klokken ni går jeg hjem igen. Så har Esbjerg Kommune lokalerne til genoptræning mellem kl. 9 og 15, og så er vi her igen til vi lukker ud på aftenen. Jeg går gerne og smalltaker med dem, der er her. Og jeg kan være skrap - men også retfærdig. Vi passer godt på centret, og vi vil ikke have, der bliver smidt med vægtene, siger Bettina Lundgaard.

Nu har hun været daglig leder i 10 år. Om 10 år sidder hun stadig på en spinningcykel - det er hun sikker på.

- Men det er ikke sikkert, jeg er instruktør til den tid!

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce