Annonce
Ugeavisen Bramming

Bibliotekskassen er løbet tør

Vicebiblioteksleder ved bibliotekerne i Esbjerg Kommune, Karin Grøndahl Sørensen, forventer et merforbrug på 450.000 kroner i år. Foto: Privat
Borgernes lån af digitale film og bøger på bibliotekerne er steget så markant under corona-krisen, at der må flyttes penge fra indkøb af nye bogtitler og til øget forbrug af digitale materialer.
Annonce

KOMMUNEN: Covid-19 blander sig i stort set alt. På utallige måder er vi tvunget til at ændre adfærd. Vores måde at bruge bibliotekerne på er ét af eksemplerne – og et eksempel, der tillige blander sig i de kommunale budgetter.

Fakta er nemlig, at det afsatte budgetbeløb til digitalt materiale – herunder filmstriben – slap op i oktober.

-Vi forventer et merforbrug i år på omkring 450.000 kroner på de digitale tilbud, dette betyder at vi må købe mindre ind på andre områder siger vicebiblioteksleder Karin Grøndahl Sørensen. Hun forventer ligeledes, at biblioteket flytter yderligere penge til digitale materialer i budget 2021, så man ikke om et år står i samme situation.

-Sagen er den, at vi betaler alle vores digitale materialer i forhold til forbrug, og her var altså midlerne til filmstriben brugt op for i år. Vi er nu lykkedes med at omprioritere, for at kunne genåbne for Filmstriben per 1.november med et begrænset tilbud.

-Til gengæld har vi sparet nogle andre udgifter i løbet af foråret, da biblioteket var lukket ned. Vi har blandt andet sparet nogle udgifter til kørsel – og til papir og blyanter, men det totale overblik har vi af gode grunde endnu ikke, siger Karin Grøndahl Sørensen.

Også kultur og litteraturen viser en interesse som følge af coronaen, så der kan være god grund til at gå biblioteks-budgettet efter i sømmene.

-Vi kan jo ikke stoppe indkøbet af bøger, men lige nu er der reduceret i midlerne til indkøb af nye titler, fastslår Karin Grøndahl Sørensen

Med hensyn til Filmstriben er praksis sådan, at lånerne hver især har et antal månedlige klip til rådighed. I foråret forhøjede man det til fem klip, men nu er det nede på tre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce