Annonce
Ugeavisen Bramming

Blomster i forårshumør i Skads

Der er en eksplosion af farver i forårsdrivhuset hos Skads Blomster. Her Rasmus Uldahl ved primulaerne med de mange hylder af blomstringsparate løg bag sig i reolerne. Foto: Kirsten Enevoldsen

Rasmus Uldahl og hans folk er ved at drive 500.000 sommerblomster frem.

Annonce

SKADS: Folk har været i hopla-forårshumør de sidste mange dage. Det er tydeligt, at nu skal krukkerne fyldes op. Der skal kulør på hverdagen. Og jeg synes jo kun, det er dejligt, siger Skads Blomster Rasmus Uldahl, hvis indre ur ellers er lidt længere fremme end i februar-marts.

Nemlig helt henne ved sommerblomsterne, som han og hans medarbejdere selv laver 500.000 af i år. I det ene drivhus efter det andet står de tæt - potterne med pelargonier, flittigliserne, petuniaer i alle farver og alle de andre, som skal fryde øje, sjæl og humør, når solen skruer op for temperaturerne.

- Sidste år var det jo meget koldt på denne tid, men så blev sommeren dejlig varm. I år har vi indtil nu haft høje temperaturer for årstiden. Det får knopperne til at folde sig ud, og det får vi mennesker i krible-krable humør, siger Rasmus, der lige nu har travlt med stedmoderblomster, hornvioler og anemoner, der alle egner sig godt til en veldrænet krukke.

Løgplanterne har i år helt solgt sig selv, siger han ligeud. Krokus, iris, påskeliljer, narcisser, perlehyacinter i EfB-farverne blåt og hvidt:

- Og så er der jo primula, bellis og ranunkler - men mest primula, som egner sig både inde og ude. Det er simpelthen en fornøjelse at være gartner i disse måneder, melder Rasmus helt lige ud.

For tiden er der 12 ansatte til at klare alle funktioner i Skads Blomster. I de vildt travle uger kobles så yderligere nogle medarbejdere på.

Krokus kan ingen få nok af. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce