Annonce
Ugeavisen Bramming

Borgere vilde med lokale vaccinationer: Der måtte hentes flere vacciner til Bramming og Gørding på grund af stor efterspørgsel

Der var oprettet tider til 240 søndag i Gørding, men der blev hentet mere vaccine, så i alt 270 personer fik et stik med coronavaccine i Gørding Hallen. Foto: Martin Wilde
Der var afsat 240 tider til vaccination mod coronavirus lørdag i Bramming og 240 i Gørding søndag. Men efterspørgslen var så stor, at der måtte hentes ekstra vacciner.

Bramming / Gørding: Både lørdag og søndag var der sat tid af til 240 vaccinationer i hallen. Lørdag i Bramming og søndag i Gørding. Men efterspørgslen på at blive vaccineret var så stor, at der måtte hentes ekstra vacciner. Dermed lykkedes det søndag at få vaccineret i alt 270 personer i Gørding, hvor der i Gørding Idræts- og Kulturcenter var åbent for vaccination mellem klokken 10 og 19.

- Formålet var at give vaccine til borgere, der ikke har mulighed for at komme til Ørnevej i Esbjerg, for at blive vaccineret, samt at få vaccineret dem, der gerne vil have det gjort lokalt. Og det må siges, at det lykkedes. Der var rigtig mange, som fandt vej til multisalen i Bramming lørdag og til Gørding Hallen søndag, siger en glad Arne Nikolajsen, som er direktør for Fritid, Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune.

Tilfredshed

I Gørding var borgerne, der midt på formiddagen søndag stod i kø til et stik, da også glade for, at de nu slap for en tur ind til Ørnevej i Esbjerg - eller til en af de andre byer, hvor der vaccineres.

- Det er nemt for mig. Jeg bor i Gørding, og hvis jeg ikke kunne blive vaccineret her, så var jeg gået til egen læge, fortalte Bente Jørgensen, der tålmodigt ventede i køen de fem-ti minutter det tog, inden det blev hendes tur til et stik.

- Det her var første mulighed. Vi bor i Bramming, og det skal jo lige koordineres med familie og arbejde. Men ellers var vi kørt derhen, hvor det er muligt at blive vaccineret, sagde Hans Holt Poulsen.

Annonce

Tager en ekstra tørn

Arne Nikolajsen roser kommunens sygeplejersker, der i denne tid tager en ekstra tørn med at vaccinere i kommunens mindre byer. Et tiltag, som der er brug for.

- Vi prøver at finde ressourcerne - sygeplejerskerne - som udfører arbejdet med at vaccinere. Heldigvis har vi en god korpsånd, og der er mange, som tager en ekstra vagt. Det er nødvendigt, for vi er også rundt at vaccinere sygelige og sengeliggende, der ikke kan eller tør komme ind til et af de store vaccinationssteder. Det tager lidt længere tid, for dels skal vi ud i hvert hjem og give stikket, og dels skal sygeplejersken blive et kvarter efter stikket er givet, for at overvåge, at der ikke kommer nogle reaktioner i kroppen hos den, der er vaccineret, forklarer Arne Nikolajsen.

Annonce

Sms'er rykker

At det er populært, når Esbjerg Kommune nu rykker ud lokalt og vaccinerer i kommunens mindre byer, ses også i denne uge, hvor der allerede mandag er fuldt booket af tider torsdag til vaccinationen torsdag i Hviding.

- Vi sendte sms'er ud til alle med mobiltelefoner i Gørding og Bramming, og det virkede. I Gørding kunne vi godt have haft dobbelt så mange vacciner, siger Arne Nikolajsen.

Vi prøver at finde ressourcerne - sygeplejerskerne - som udfører arbejdet med at vaccinere. Heldigvis har vi en god korpsånd, og der er mange, som tager en ekstra vagt. Det er nødvendigt, for vi er også rundt at vaccinere sygelige og sengeliggende, der ikke kan eller tør komme ind til et af de store vaccinationssteder.

Arne Nikolajsen

Den store efterspørgsel på at blive vaccineret lokalt gør, at Esbjerg Kommune vil gentage succesen efter nytår. Det er dog ikke afgjort, om det også bliver i Bramming, hvor kommunen er i dialog med de stedlige læger om at vaccinere.

- Og så skal vi koordinere det med regionens center, slutter Arne Nikolajsen.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Gnisten øjner afslutningressourcetung coronasmitte: - Vi har nogle jernladies, der har kæmpet igennem

Annonce
Ugeavisen Bramming

Brammings smittetal stiger fortsat

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kom ned og se Brammings fortid: Ny udstillingegnsmuseet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hjemvendte Sara skal forsøge at sælge Vadehavet: - Det er jo fantastisk, at vi har så unik natur her i lille Danmark

Ugeavisen Bramming

Torben stoppede som lokalrådsformand efter hjerteoperation: Læser nu til præst som 73-årig

Ugeavisen Bramming

Friskolen får velgørende sandwich-besøg: - Alle er velkomne til at komme hernede og spise

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen dropper Sverige til fordel for Danmark

Ugeavisen Bramming

Hvem skal have Lions-priser for 2022?

Ugeavisen Bramming

Unge vil have mere gang i byen: Fantastisk at de kommer med ny energi og nye måder at tænke på

Ugeavisen Bramming

Jane åbner No. 18 – med nyt salgskoncept

Annonce