Annonce
Ugeavisen Bramming

Bornholmske Maiken fandt kæreste i Gørding

Bornholmske Maiken Beyer Larsen trængte til nye udfordringer på arbejdet. Dem fandt hun i Sydvestjylland - og her fandt hun også kærligheden. Foto: Martin Wilde
Hun trængte til nye udfordringer i arbejdet. Så Maiken flyttede fra Bornholm til Sydvestjylland, og her måtte hun arbejde på at få nye venner – og en kæreste.

Gørding: Hele livet har det handlet om landbrug – og helt specifikt kvægbrug – for 37-årige Maiken Beyer Larsen. Hun er født og opvokset på en gård med malkekvæg ved Østermarie på Bornholm, og hun er uddannet landmand og driftleder fra Vejlby Landbrugsskole ved Århus og har taget kurser i ledelse. Hun har også arbejdet en periode i Australien - dog med får.

- Det var bare for at få en oplevelse, som hun siger.

Tilbage på øen i Østersøen arbejdede hun med kvæg. Men for fire år siden skulle der ske noget nyt.

- Jeg havde ingen kæreste. Ingen børn. Og jeg trængte til nye udfordringer i arbejdet. Jeg tænkte, jeg har jo venner over hele Jylland. Så hvorfor ikke flytte og prøve noget nyt?

Annonce

”Ovre”

Maiken Larsen sidder ved den ene ende af det lange spisebord i vinkelstuen i det, der siden begyndelsen af det nye år har været hendes hjem. En større og yderst velholdt gård lidt uden for Gørding. For det med at prøve noget nyt, har fuldstændig forandret hendes liv. Og hun lyser op i et smil, når hun fortæller, at venner og bekendte på Bornholm spurgte - og stadig spørger, hvordan hun dog turde tage springet.

I begyndelsen af året flyttede Maiken Larsen sammen med kæresten Jesper på hans gård ved Gørding. Fra stuen er der udsigt til marker og Holsted Å. Foto: Martin Wilde

- Jeg var ikke for stolt til at tage halen mellem benene og vende hjem igen til øen, hvis det jyske alligevel ikke var mig, siger Maiken Larsen - der nu mere end nogensinde holder fast ved Jylland.

For mange bornholmere er begrebet ”ovre”, som egentlig dækker over resten af Danmark, lig med området omkring natfærgens færgeklap i Køge og så København. Jylland er for de fleste bornholmere et fjernt kontinent. Men ikke for Maiken Larsen.

Annonce

Hjem og hjem

- Selvfølgelig er det da specielt at være væk fra venerne, men når vi er sammen, så er det mere intenst. Så er stemningen bare noget ekstra. Men nu har jeg jo fået en omgangskreds her. Og jeg har venner i hele Jylland. Venner som jeg fik på min tid på landbrugsskolen.

Maiken Larsen siger stadig, hun skal hjem, når hun skal på besøg på Bornholm. Og når hun er på øen, siger hun, hun skal hjem, når hun atter rejser til Jylland. I første omgang flyttede hun til Bramming, og de første måneder, hun boede i Bramming, tog arbejdet det meste af hendes tid. Men så skulle der ske noget. For der jo også noget, der hedder fritid.

Annonce

Et arbejde at finde venner

- Bramming er lige på vippen til at være for stor. Man kan nemt gemme sig i Bramming, siger Maiken Larsen:

- Jeg var på Bramming-siden på Facebook, og gik med på gåture om aftenen. Der mødte jeg forskellige mennesker, og en af dem, går jeg stadig med i dag. Jeg har også skubbet mig selv over kanten og taget til Bramming Byfest. Jeg fandt en at tage med, for det er jo ikke så sjovt at være alene afsted. Det er vigtigt at mænge sig i lokalsamfundet. Jeg søgte også via internetsiden Boblberg, og fandt en veninde.

Blå bog

Maiken Larsen er 37 år.

Hun er født og opvokset på en gård ved Østermarie på Bornholm.

Hun er uddannet landmand og driftleder fra Vejlby Landbrugsskole og har suppleret med kurser i ledelse.

Hun arbejder som driftleder på en gård ved Fåborg.

Hun bor sammen med kæresten Jesper på en gård lidt uden for Gørding.

Det kræver aktivt arbejde at få en ny omgangskreds, når man flytter til et nyt område. Særligt hvis man ikke har børn, og ikke dermed kommer til at møde de andre børns forældre ved skolen og hallen. Ved et tilfælde blev Maiken Larsen inviteret med i Svømmestadion Danmark i Esbjerg, og herfra tog det ene det andet, så nu har hun også en fast venne- og venindekreds i Esbjerg.

Annonce

Jeg har det godt

- Som årene er gået, så har jeg fået mig en omgangskreds, og når jeg bliver spurgt af mine venner fra øen, om jeg kommer tilbage til Bornholm, så er svaret nej.

Det benægtende svar kan Maiken Larsen nu sige med endnu kraftigere røst, efter hun også har fundet sig en kæreste, Jesper, i Gørding. I begyndelsen af det nye år flyttede de sammen på hans gård. Den har kun agerbrug, så Maiken Larsen fortsætter med at arbejde som driftleder på et større kvægbrug ved Fåborg.

- Jeg har valgt Jesper, og jeg har det godt her!

Annonce

Gode ting

Maiken Larsen er meget snakkesagelig – siger hun selv – og det har givet hjulpet hende til at få en omgangskreds.

- Jeg er heller ikke bange for at hoppe ud i noget nyt. Man skal ikke være bange for at reklamere med, at man er ny, for ellers lyder man som en, der har boet her i ti år. Og så er det godt at have interesser inden for sport. Jeg gjorde det dog i Esbjerg, og det har givet mig et kæmpe netværk.


Jeg var på Bramming-siden på Facebook, og gik med på gåture om aftenen. Der mødte jeg forskellige mennesker, og en af dem, går jeg stadig med i dag. Jeg har også skubbet mig selv over kanten og taget til Bramming Byfest. Jeg fandt en at tage med, for det er jo ikke så sjovt at være alene afsted. Det er vigtigt at mænge sig i lokalsamfundet.

Maiken Larsen


Konklusionen på Maiken Larsens eget sociale eksperiment med sig selv, er hun glad og tilfreds med i dag:

- Jeg flyttede fra Bornholm til Jylland for at få udfordringer arbejdsmæssigt, og ja, det synes jeg bestemt, jeg har fået. Jeg havde ikke tænkt over, hvad der skulle komme af andre gode ting. Men der er kommet så meget godt. Jeg har ikke siddet hjemme og kedet mig i de fire år, jeg har boet her i området, slutter Maiken Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Ugeavisen Bramming

Coronaramt

Annonce