Annonce
Ugeavisen Bramming

Bramming Egnsmuseum ønskes udbygget

Skitse over den ønskede udbygning ved Bramming Egnsmuseum. Illustration: E+N Arkitekter, Århus
Et lærings- og formidlingscenter kræver mere plads og ændret indretning.

BRAMMING: Hvis drømmen om at etablere et lærings- og formidlingscenter inden for energiområdet skal realiseres, kræver det en udvidelse af Bramming Egnsmuseum, således at museet sammen med Bramming Vandtårn bliver et attraktivt læringssted for børn og unge om energi, el, vand – og dermed også klima og ressourcer, og således at det i indretning og og bemanding særligt er målrettet skolens naturfagsundervisning.

Et andet mål er at skabe en større lege- og sciencepark i det store grønne område vest for museet og langs jernbanen. Her står i dag nogle fine stenskulpturer fra symposietiden, men de skal her i foråret flyttes op i Bibliotekshaven i forbindelse med byfornyelsen.

Konkret går planen ud på en bygningsmæssig forlængelse mod vest af den eksisterende museumsbygning, en mindre tilbygning til Vandtårnet mod vest samt udnyttelse af selve vandtårnet.

De eksisterende museumsbygninger foreslås nyindrettet, ligesom man gerne ser flere rum anvendt, og endelig pusles med tanken om at inkorporere Byhistorisk Arkiv i bygningen.

- Jo – det er ikke ideerne og drømmene, vi mangler, men vi har ikke sat økonomi på endnu og har derfor heller ingen tidsplan. Blandt andet derfor er det, vi skal have prospektet gjort færdig, så vi kan begynde at søge fondsmidler, siger Søren Byskov.


Jo – det er ikke ideerne og drømmene, vi mangler, men vi har ikke sat økonomi på endnu og har derfor heller ingen tidsplan. Blandt andet derfor er det, vi skal have prospektet gjort færdig, så vi kan begynde at søge fondsmidler.

Søren Byskov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce