Annonce
Ugeavisen Bramming

Bramming Fritidscenter skal være for alle

Tirsdag formiddag åndede alt fred og idyl ved Kultur- og Fritidscentret i Bramming. Foto: Marti Wilde
Tæt tværgående samarbejde for at komme uroen omkring Kultur- og Fritidscentret til livs. Intro-forløb om brug af hallen skal munde ud i, at børnene bliver VIP-gæster i centret.
Annonce

BRAMMING: Sport & Event Park Esbjerg reagerer nu på den tiltagende kritik, der de seneste uger har været rejst omkring uroen ved Bramming Kultur- og Fritidscenter. En mindre gruppe børn og unge mennesker spolerer ”atmosfæren” i og omkring centret og gør andre utrygge ved at komme i centret.

De er ikke aktive indendørs, og udendørs har de tilsyneladende mest travlt med at hindre andre i at bruge centret til sport og samvær.

-Faktisk tør vi dårligt sende vores børn derhen, fordi de chikaneres af den bølleagtige optræden, andre udviser, hedder det blandt andet fra forældre, der – forgæves - har forsøgt at få stemningen vendt, så det igen kan blive trygt for alle at bruge centret.

I nær fremtid inviteres 3.-7. klasserne derfor til en intro-formiddag i centret, hvor Poul Carlsen og Susanne Petersen – henholdsvis halbestyrer og café-ansvarlig – vil guide børnene rundt i hallen og præcisere, hvordan hallen kan bruges, hvad god opførsel i hallen er og hvordan en god ven bør opføre sig, når han er i hallen.

Annonce

Uddannes til VIP-gæster

Desuden vil centret fremover være bemandet af en aktivitetsmedarbejder eller en fritidsguide mandag-torsdag mellem klokken 15 og 18:

-Alle børn, der gennemfører intro-forløbet, bliver desuden VIP-gæster med særlige rettigheder, som bl.a. giver dem adgang til lån af forskellige brætspil og udstyr til at udnytte de forskellige faciliteter, hedder det i en pressemeddelelse fra Sport & Event Park Esbjerg.

Annonce

Lokalt ejerskab

Ikke kun utrygge forældre og bange børn har længe holdt sig væk fra centret, der forekommer mere og mere gråt og dødt. Også fra Bramming Lokalråds side har man observeret forholdene og forsøgt at få noget gjort ved det:

-Jeg hilser absolut velkommen, at man nu er blevet opmærksom på problemerne ved centret. Stadig er vi dog i lokalrådet af den mening, at hovedproblemet er, at der intet lokalt ejerskab eller lokal ansvarsfølelse er omkring centret. Faktisk mener vi, at forholdene er problematiske, fordi centret organisatorisk er en del af Sport & Event Park Esbjerg, siger lokalrådsformand Torben Kjær Andersen, der hellere i dag end i morgen ser en ændret struktur gennemført.

Annonce

Samarbejde på tværs

Centrets brugerformand, Helle Rohde fra Bramming Idræts Forening (BIF), er også meget optaget af, at alle – på kryds og tværs af både sport og alder – tager medansvar for at skabe liv i centret:

-Vi har lige taget hul på en meget usædvanlig vintersæson præget af covid-19, men jeg er glad for det udspil, der er kommet fra Sport & Event Park Esbjerg, hvis formål jo er, at centret skal være for alle. Af samme årsag har vi også både Aktiv Fritid og SSP med i samarbejdet. Også skolerne, der jo bruger hallen fra otte til 15 er en aktiv medspiller, og i det hele taget skal vi nå til at blive et ”vi” og ikke søjleopdelte brugergrupper, fastslår Helle Rohde.

Annonce

Intro-forløb i næste uge

Idrætsinspektør Poul Carlsen ser frem til at få gang i de planlagte intro-forløb. Allerede i næste uger kommer 6.a. fra Bakkevejens Skole, og så går det slaw i slaw. Han er helt opmærksom på, at centret ind imellem har været lidt et samlingssted for børn og unge efter skoletid. Ikke kun fra Bramming, men også fra Ribe, Gørding og Bramming:

-Vi har ikke oplevet hærværk. Det er mere en slags ”hængen ud” efter skoletid. Det kan så udarte og gøre eftermiddagen og aftenen utryg for andre. Og det er den utryghed, vi skal til livs. Det tror jeg på vil lykkes, fastslår Poul Carlsen. Centret skal være samlingspunkt for alle i en tryg atmosfære.


Vi har ikke oplevet hærværk. Det er mere en slags ”hængen ud” efter skoletid. Det kan så udarte og gøre eftermiddagen og aftenen utryg for andre. Og det er den utryghed, vi skal til livs. Det tror jeg på vil lykkes.

Poul Carlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce