Annonce
Ugeavisen Bramming

Bramming har igen fået en blodbøg

Den nye blodbøg – nu helt på plads og klar til at vokse sig stor og markant. Foto: Kirsten Enevoldsen
Fortid og fremtid forenet med den nye blodbøg som symbol. Kun få ledige lejligheder i Bramminghus på hjørnet af Skolegade og Sct. Knuds Allé.

BRAMMING: I mange, mange år var blodbøgen på hjørnet af Skolegade og Sct. Knuds Allé en fryd for øjet – uanset om man var medarbejder på Bramming Rådhus eller blot forbipasserende i et eller andet anliggende.

Så blev stregerne til Bramming Boligforenings nye store byggeri trukket. Blodbøgen måtte lade livet – efter en langt og omskiftelig tilværelse. Første gang den blev plantet i brammingensisk jord var først i 50’erne i møbelmanden N. A. Jørgensens have i det vestlige Bramming.

Da den så kom til at stå i vejen for møbel-eventyret her blev den flyttet over på den østlige side af Sct. Knuds Allé. Nogle år senere skulle så biblioteksplanerne realiseres her. Blodbøgen stod igen i vejen.

Den klarede fhv. kommunegartner Egon Westergaard:

-Jo-jo, og det lykkedes da under stor ståhej at få den flyttet over på hjørnet ved Skolegade, hvor Bramming Kommunes rådhus blev opført.

Den nye blodbøg – nu helt på plads og klar til at vokse sig stor og markant. Foto: Kirsten Enevoldsen

Med strukturreformen i 2007 blev Bramming en del af Esbjerg Kommune – og rådhusbygningen adresse for et par forvaltninger. I 2017 flyttede de sidste medarbejdere herfra til Ribe. Rådhuset stor tomt, indtil det og hele grunden blev købt af Bramming Boligforening, der i 2019 rev rådhuset ned - og fik planerne med byggeri af 51 almene boliger godkendt.

-Endnu engang stod blodbøgen – nu stor og flot – i vejen. Den blev fældet, savet op. Og ak!

Men NU har Bramming igen fået en blodbøg på grunden. Importeret fra Holland er det nye træ, som er plantet i gården ved de nye boliger: Bramminghus.


NU har Bramming igen fået en blodbøg på grunden. Importeret fra Holland er det nye træ, som er plantet i gården ved de nye boliger: Bramminghus.


Annonce

6-8 lejligheder tilbage

-Vi synes, det hele er ved at tage fin form, og det er mit indtryk, at vore lejere er faldet godt til, siger boligforeningsformand Bo Langendorff. Han oplyser, at der kun er seks-otte lejligheder, der endnu ikke er tegnet lejekontrakt på; - overvejende fire værelsers ud mod Sct. Knuds Allé.

Den nye blodbøg – nu helt på plads og klar til at vokse sig stor og markant. Foto: Kirsten Enevoldsen

Boligforeningens næste projekter er renovering af og sammenlægning af lejligheder i Godthåbsparken samt en gennemgribende renovering af boligerne på Lærkevej og Præstevej. De er bygget først i 50-erne, og her skal både etableres nye moderne badeværelser, lægges nyt tag på og foretages forskellige andre forbedringer, oplyser Bo Langendorff.

De nye projekter, Bramming Boligforening på lidt længere sigt er involveret i, er blandt andet det planlagte lejebolig-byggeri ud ad Kragelundvej i Hunderup mod vest:

-Her er vi i fin dialog med den lokalrådsgruppe, der arbejder med at realisere disse ønsker, siger Bo Langendorff, der nu allerførst prøver at væbne sig med tålmodighed, før han – formentlig engang til sommer – kan holde en festlig markering for Bramminghus.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce