Annonce
Ugeavisen Bramming

Byens Hjerte i Tjæreborg indviet

Så er vi klar. Tillykke, lød det – lige før saksen gennemførte det gyldne snit på den røde snor. Foto: Kirsten Enevoldsen
Det moderne gadekær midt i byen blev fejret med kaffe, vand og hjemmebag – og sensommervejr.
Annonce

TJÆREBORG: Torsdag efter fyraften var der igen fest med snoreklipning i Tjæreborg. Denne gang gjaldt det Byens Hjerte – den nyanlagte sø med SuperBrugsen, Tjæreborg Ældrecenter som nærmeste naboer og den trafiksanerede Skolevej og Tjæreborg Kirke mod nord og syd.

Flot er den blevet den nye sø, som rettelig er et regnvandsbassin – etableret i forbindelse med kloaksepareringen i byen – og smukt ser gadekæret anno 2019 ud med blomstrende staudebeplantning og en slyngende sti omkring, hvor både folk på spadseretur, kørestolsbrugere, motionister og hundeluftere kan nyde de idylliske omgivelser.

Formanden for Sneum-Tjæreborg Lokalråd, Flemming Storgaard glædede sig da også over byens nye vartegn, der er blevet til i et godt samarbejde med kommunen og efter den såkaldte mellembyordning:

- Nu skal vi så bare have stien langs banen mellem de to viadukter, sagde han – ikke mindst henvendt til de fremmødte byrådsmedlemmer: Lokale Henrik Andersen (V), Kurt Bjerrum (V) fra Jernvedlund og Nini Oksen (A) fra Ribe – og naturligvis særligt til borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der medbragte den kommunale gyldne saks.

Jesper Frost Rasmussen ønskede tjæreborgenserne tillykke med det nye område, som han kaldte et moderne socialt mødested – en opdatering af ældre tiders gadekær, hvor man nu kan mødes og få en snak om stort og småt – eller blot nyde det smukke anlæg.

Han hæftede sig også ved projektets tre dele: Separatkloakeringen, klimatilpasningen og trafiksaneringen af Skolevej. Alle tre udsprunget af og realiseret efter mellembyordningen: Også her har energien stor betydning, og der skal bygges videre på samskabelsen og videreuviklingen af Tjæreborg, fastslog han, før han greb saksen.

Og så var der ellers varm kaffe på kanderne, koldt vand i flaskerne og hjemmebag på fadene. Foto: Kirsten Enevoldsen
I det fine sensommervejr var der god tilslutning til indvielsen af Byens Hjerte. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce