Annonce
Ugeavisen Bramming

”Casa Banca” er en speciel villa med en særlig historie

Stuen er stor og rummelig. Foto: EDC
Det er en usædvanlig villa, der står til salg på Vestre Strandvej 15 i Tjæreborg. Huset er bygget som bank, men er i dag en dejlig, rummelig villa med plads til en stor – måske sammenbragt – familie.
Annonce

Tjæreborg: Man kan godt have et lønligt håb, men nej. Hverken indvendigt eller udvendigt er der ret meget, der minder om, at den 286 kvadratmeter store villa på Vestre Strandvej 15 i Tjæreborg engang har været en bank. Ikke en eneste pengeseddel eller dankort er efterladt. Selv bankboksene er væk. I stedet er der i dag indbygget skabe, hvor byens borgere engang kom og låste smykker, diamanter og dokumenter inde.

Det var i Glenn Raabys familie, de fik idéen til at ombygge den bygning, som i mere end 20 år var Danske Banks filial i Tjæreborg.

Villaen i tal

Casa Banca

Huset er sat til salg hos EDC Gilberg og Madsen for 2.498.000 kroner.

Udbetaling: 125.000 kroner.

Brutto pr. måned ekskl. ejerudgifter: 9.951 kroner.

Netto pr. . måned ekskl. ejerudgifter: 8.696 kroner.

Ejerudgifter pr. md.: 2.376 kroner.

Boligareal: 265 kvm.

Grundareal: 784 kvm.

Rum/værelser: 5/4

Antal plan: to

Byggeår: 1981

Ombygget: 2014

Energimærke: C

Annonce

En skør idé

- Vi var enige om at flytte til Tjæreborg, men det skulle ikke være et parcelhus, som de andre. En dag kom min kone hjem og sagde, at hun havde fået en skør idé. Banken stod tom, den kunne vi købe og bygge om, fortæller Glenn Raaby.

Der var ikke langt fra tanke til handling. Familien kørte til Tjæreborg og kiggede ind ad vinduerne.

- Så ringede jeg til ejeren, og vi fandt en løsning. Jeg købte det egentlig, uden min kone vidste det, men hun var klar med det samme. Vi tegnede huset op på A4-papir, og fandt så ud af, hvad der skulle ombygges. Og vi fik lov til at bygge 50 kvadratmeter værelser og bad ovenpå, beretter Glenn Raaby.

Annonce

Nye rør og ledninger

Huset var fyldt med ledninger til blandt andet alarmer, men da der er krybekælder under hele huset, var det nemt at skifte ud og lægge nye vandrør. Elektrikeren brugte en uge på fjerne gamle kabler og trække helt nye ledninger over hele huset. Huset var klar til indflytning i påsken 2014.

Efter ombygningen rummer den tidligere bank nu et dejligt stort køkken, der går ud i et med den store stue, hvor rummets udformning giver flere muligheder for hyggekroge. Stue og køkken er husets samlende rum. Fra stuen er der udgang til to terrasser – en på hver side af huset – og i det ene hjørne indgang til to store børneværelser.

- Det er to oprindelige kontorer, som vi har bibeholdt, fortæller Glenn Raaby.

Husets stolthed, den flotte glastrappe i entréen. Foto: EDC
Annonce

Fascinerende skrå væg

Fra en lang skrå væg i stuen er der også dør ind til et stort soveværelse og nærmest en balsal af et badeværelse med en brusekabine, hvor selv de mest velvoksne mænd og kvinder har god plads. Dørene til badeværelse og soveværelse ligger i en vinkel midt på den skrå væg. Det er i soveværelset, der tidligere var bankbokse.

- Bankboksene er pillet ud, og vi har skabe i hullerne efter dem. Vi havde håbet, der var lidt mere tilbage af dem. Det ville være med til at fortælle husets historie, siger Glenn Raaby.

Spisebordet er centralt placeret i den store stue. Til højre ses den skrå væg, der er omtalt i teksten. Foto: EDC
Annonce

Whauu

Ude i entréen finder man huset stolthed. En glastrappe, der fører op til førstesalen.

- Da vi fandt ud af det her, kom min kone og jeg begge hjem med et billede – at vi skulle have en glastrappe opstillet. Dengang vidste vi ikke, hvad det kostede. Banken sagde: I er bindegale. Vi kunne også have valgt en almindelig trappe i træ, men nej. Glastrappen kostede os 130.000 kroner. Vi vidste godt, det er lidt sindssygt, men vi er glade for den, og når der kommer nye folk på besøg, er det første, de siger: Whauu!

På førstesalen er der to rummelige børneværelser og et badeværelse. I entréen i stueetagen findes også et gæstetoilet og indgang til et teknik- og pulterkammer.

Nej, de tidligere bankbokse er væk. I stedet er der indbygget skabe i væggen til højre. Foto: EDC
Annonce

Hjemmefra

Hvorfor så flytte og vinke farvel til et dejligt hus, når det kun er fem år siden, familien flyttede ind?

- Nu er børnene flyttet hjemmefra, og vi har ikke brug for al den plads. Det har lidt været planen i nogle år, at når børnene er flyttet, så skulle vi finde noget andet, svarer Glenn Raaby.

Han håber, at andre familier vil falde for det hus, familien har døbt Casa Banca.

Badeværelset i stueetagen er en ren balsal med en dejlig stor bruseniche opmuret i glassten. Foto: EDC
Glenn Raaby i den usædvanlige villa. Bemærk, at køkkenbordet ved vasken også kan fungere som bardisk, så man kan snakke med gæster eller børnene, mens den laves mad . Foto: Martin Wilde
Køkkenet er dejligt rummeligt og med vinduer ud til husets indkørsel, så man kan følge med i, hvornår gæsterne kommer. Foto: EDC
Et af de bibeholdte bankkontorer i stueetagen er et dejligt stort værelse, der bruges til lidt af hvert. Foto: EDC
Det er muligt at arbejde i køkkenet og tale med gæsterne ved spisebordet. Foto: EDC
Til villaen hører en indhegnet gårdhave. Foto: EDC
Børneværelse på 1. sal. Foto: EDC
Entréen set fra stuen med glastrappen op til 1. sal til højre. Foto: EDC
Et af de oprindelige bankkontorer er i nu et rummeligt værelse. Foto: EDC
Børneværelse på 1. sal. Foto: EDC
Græsplænen er ikke stor, men den er der. Foto: EDC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce