Annonce
Ugeavisen Bramming

Casper har fart på eget firma

Marcus Møberg og Casper Edens (til højre) er succesfulde iværksættere med deres firma SEOservice. Foto: Anna Marin

Sammen med kammeraten Marcus Møberg startede brammingdrengen Casper Edens i oktober 2015 en virksomhed med kun 3.000 kroner på lommen. Nu har de 12 ansatte, og midt i juli åbner de en afdeling i København.

Annonce

Bramming / Kolding: Det kan godt være, det er sjovt at få 1.234.567 links, når du søger på Google. Men for firmaer gælder det om at ligge blandt de ti øverste, for ellers er chancen for, at lige netop du klikker dig videre på et af de mange links, nærmest lig nul.

Hvordan havner man så blandt de ti første resultater? Det kan Casper Edens og hans forretningspartner Marcus Møberg hjælpe dig med. For et par år siden grundlagde de to firmaet SEOservice. De to iværksættere satsede hele 3.000 kroner på at starte et iværksætterfirma, som på kort tid har vokset sig stort, så det nu er et anpartsselskab med 12 ansatte. De sidder alle foran hver deres computerskærm i et stort renoveret lokale på 2. sal i et gammelt pakhus midt i Kolding.

Casper Edens er 23 år og har en kæreste.Han er opvokset i Bramming, hvor han gik på Nordre Skole. Siden gik han på handelsskolen i Ribe. I dag bor han i Kolding.

Marcus Møberg er 23 år og har en kæreste.

Han er opvokset i Koldingbydelen Seest. Bor i Kolding Seest.

SEOservice er stiftet i oktober 2015.

Firmaet arbejder med søgemaskineoptimering, Google-adwords, Facebook-markedsføring og laver hjemmesider for kunder.

Annonce

Mor var ikke glad

- Jeg flyttede fra Bramming til Kolding for at studere entreprenørskab og innovation. Jeg mødte Marcus på studiet. Vi havde begge en praktisk tilgang, for jeg solgte smykker på nettet og han solgte fitnesstøj. Vi konkurrerede på at få flest likes, og faktisk kunne vi ikke lide hinanden til at begynde med. Men på et tidspunkt besluttede vi os til at gå sammen, og så stiftede vi SEOservice for 3.000 kroner. Vi havde ikke brug for så meget, for vi havde allerede computere, så vi skulle bare bruge nogle værktøjer, fortæller Casper Edens, men han sidder ved sin computer over for Marcus Møberg.

De to deler kontor, kun afskærmet af en glasvæg fra resten af det store lokale. Oprindelig arbejdede de kun i SEOservice hver fredag, ind til Casper Edens til sidst droppede ud af studiet, fordi han ikke syntes, han fik noget ud af det.

- Mor var ikke så glad og hun tror nok stadig, at jeg skal tilbage på skolebænken. Far er selvstændig, så han forstår det bedre, siger Casper Edens, der blev kåret som årets iværksætter i Kolding, mens han stadig havde sin smykkeforretning på nettet.

Annonce

Bedre synlighed

SEOservice laver online markedsføring for firmaer i Danmark. Det gør godt, i maj 2016 ansatte de to iværksættere deres medarbejder, og nu arbejder der 12 unge mennesker på fuld tid. Dertil seks medarbejdere på deltid. Og den 16. juli åbner firmaet en afdeling i København, da mange af kunderne har hjemme øst for Storebælt - og fordi de regner med, at det vil være lettere at rekruttere nye medarbejdere i hovedstaden.

- Vi har to sælgere ansat, men det er mest socialselling (salg via sociale medier, red.bem). 95 procent af vores kunder kommer vie relationer og netværk, fortæller Marcus Møberg.

Casper Edens viser en lille video, de to af og til laver, når de er på tur.

- Videoerne gør, at folk ofte føler, at de allerede kender os, når vi får dem som kunder, fortæller Casper Edens, der understreger, at selv om det godt kan lyse som et let job, som er det hårdt arbejde, der har bragt ham og forretningspartneren så langt.

Annonce

Morgenfitness

- Vi har bygget den her forretning, uden at vi havde en uddannelse. Jeg kom ud af handelsskolen og uni med knap så gode karakterer, så det er hårdt arbejde. Derfor ser vi også på de personlige karakteristika og ikke så meget på karaktererne, når vi ansætter folk. Det er meget unge mennesker, vi har søger, så vi har både morgenmad, frokost og aftensmad her i firmaet, for de hænger her ret meget, fortæller Casper Edens.

Det samme er tilfældet for de to ejere. De mødes hver morgen 6.30 til fitness, og de spiser alle dagens tre hovedmåltider på kontoret. Fredag er de der dog kun til klokken 14. Så drikkes der er en fyraftensøl, og så er resten af weekenden helliget familien. I modsætning til hvad man skulle tro, så har begge de to iværksættere nemlig også kæreste, fortæller Casper Edens:

- Fredag klokken 14 lægger jeg telefonen fra mig, og så er den slukket til mandag morgen!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Efterlyser løver i Ribe

Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Annonce