Annonce
Ugeavisen Bramming

Corona rammer idrætsforeningerne i Esbjerg Kommune

I Esbjerg Kommune er der kommet 2.418 færre medlemmer det seneste år. Trods en stor indsats fra både de frivillige og landets kommuner satte coronavirus et tungt aftryk på DGI og Danmarks Idrætsforbunds medlemstal i 2020.

Området: Lukkede haller, tomme omklædningsrum og urørte græsbaner. Landets idrætsforeninger har været hårdt ramt af restriktioner og skiftende forsamlingsloft det seneste år, og det kan ses på medlemstallene. På landsplan er der kommet 89.613 færre medlemmer i foreningerne under DGI og Danmarks Idrætsforbund, DIF, så der nu er 2.216.675 medlemmer.

I Esbjerg Kommune har coronavirus medført en samlet tilbagegang på 2.418 medlemmer fra 2019 til 2020, så der nu er 45.410 medlemmer i kommunens 232 idrætsforeninger, der er medlem af DGI og DIF. På trods af et år med tilbagegang er der også gode historier fra foreninger med fremgang, hvor Hjerting IF er den forening i Esbjerg Kommune med den største fremgang i antal medlemmer. Den flotte fremgang kan i særdeleshed tillægges et flot arbejde med udendørsidrætten tennis.

Fakta om medlemstal

Det samlede medlemstal for DGI og DIF på 2.216.675 unikke medlemmer er renset for, at flere idrætsforeninger eller idrætsklubber er medlem af begge organisationer.

På www.dif.dk/medlemstal kan du dykke dybere ned i tallene for de to organisationer.

På www.dgi.dk/medlemstal kan du se nærmere på DGI’s tal.

Behov for at få alle tilbage i fællesskabet

I DGI og DIF er der stor glæde over den store indsats blandt frivillige og over, at langt størstedelen af medlemmerne har holdt fast i deres medlemskab og betalt kontingent i 2020, selvom idrætsforeningerne i det forgangne år i perioder var lukket ned og stort set hele året var underlagt forskellige restriktioner. Samtidig glæder DGI og DIF sig over kommunerne, der har holdt hånden under foreningslivet med økonomisk støtte og andre former for hjælp.

- På baggrund af coronaretningslinjer og nedlukninger kan jeg ikke sige, at nedgangen i medlemstal overrasker mig. I Esbjerg har både kommunen, vores foreninger og frivillige gjort en kæmpe indsats for at holde gang i aktiviteterne for deres medlemmer. Og det glæder mig, at nedgangen ikke er større. Nu ser vi fremad og arbejder på højtryk, så vi kan hjælpe vores foreninger godt i gang og dermed få medlemmerne tilbage til alle idræts- og foreningsfællesskaberne, siger Henning Kristensen, formand i DGI Sydvest.

Annonce

Vi skal kickstarte aktiviteterne

Siden 2015 har DGI og DIF sammen med Nordea-fonden og TrygFonden samarbejdet om Bevæg dig for livet. Formålet er at gøre Danmark til verdens mest aktive nation. Her samarbejder man blandt andet tæt med foreløbig 22 såkaldte visionskommuner om at gøre flere danskere aktive.

Undersøgelser viser, at danskernes aktivitetsniveau generelt faldt i corona-året 2020, blandt andet på grund af fraværet af foreningsfællesskaber. Det har især haft konsekvenser for børn og unge.

- Vi kan også se på undersøgelser, at nogle af de mest udsatte målgrupper er dem, der er blevet hårdest ramt på deres motionsvaner. Vores Bevæg dig for livet-samarbejde mellem idrætsforeninger, organisationer og visionskommunerne er en organisering, der er som skabt til både at modvirke coronaeffekterne og til at kickstarte aktiviteten igen på den anden side, siger Niels Nygaard, formand i DIF. /pm

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce