Annonce
Ugeavisen Bramming

Cykelcrossryttere kørte foråret ind

Cykelløbet Marsk Gravel er blevet en succes og var lørdag tæt på udsolgt. Kun 40 af de 112 km køres på asfalt, resten på græs og grus. Foto: Martin Wilde
Marsk Gravel er navnet på et 112 km langt cykelcrossløb på grusveje langs diger og i marsken. Løbet er blevet en solid succes på kun to år. Første år kørte 60 med, i år 95. Der er plads til 100.
Annonce

Bramming: Humøret er højt lørdag morgen på asfaltpladsen foran Bramming IF’s klubhus på Idræts Allé. Mænd og kvinder – langt de fleste mænd i stramt cykeltøj – er klar til årets første tur på hårdt underlag af grus og græs i marsken.

- Solen skinner og Bent er med, så det kan kun blive en god tur, siger Jean Møller fra Holsted. Han kører Marsk Gravel for første gang og glæder sig:

- Det er jo sæsonåbning, og så er det en lokal klub. Men man kan godt blive smadret. Det er en lang distance, og der er en del udfordringer, så farten bliver nok derefter. Men jeg går heller ikke efter at vinde.

Jean Møller pointerer, at på sådanne cykelcrossløb, som Marsk Gravel er, er miljøet ikke så konkurrencepræget.

- Det er ikke som på landevejen, der suser de bare afsted. Her er der mere hygge og vi følges ad. Det er det gode ved gravel-cykling.

Man kan godt blive smadret. Det er en lang distance, og der er en del udfordringer, så farten bliver nok derefter. Men jeg går heller ikke efter at vinde.

Jean Møller

Annonce

Pause

Og det er sandt nok. Efter de første 40 km, og udsigt til endnu otte km frem til depotet med vand ved Vilslev Kirke, er det lige tid til at trække vejret minutters pause på Sønderbyvej ved Darum.

- Det er dejligt varmt i dag, lyder det fra flere. Og:

- Skønt at få foråret kørt ind!

Og så går det ellers videre langs diget på den 112 km lange rute eller den 80 km korte rute. Fælles for de to ruter er, at langt det meste køres på grus og græs, og det er hård kost for en cykelrytter. Men også populært.

Annonce

Stort

- Vi har 95 tilmeldte fra hele landet i år mod 60 sidste år, hvor vi kørte første gang. Der er plads til 100, fortæller en tilfreds Lasse Høj fra Bramming IF Motion.

- Det med gravel – altså gruskørsel – er blevet stort i den seneste tid. Nu er Marsk Gravel blevet stort, og vi vil ikke være større. Vi skal kunne være i klubhuset.

Efter løbet serveres der suppe og øl i klubhuset. En anden væske har ude på ruten rundt om Bramming, Tjæreborg, Darum og Gredstedbro voldt problemer lige til det sidste: vand.

Lasse Høj fra Bramming IF Motion glæder sig over den store succes for Marsk Gravel cykelcrossløbet. Foto: Martin Wilde
Annonce

Ikke mere vand

- Det har givet udfordringer. To passager har vi måttet pille ud og erstatte med noget andet. Og kom der mere vand, kunne vi ikke gennemføre løbet i dag, fortæller Lasse Høj.

Heldigvis viste vejret sig fra sin bedste side, og alle gennemførte den hårde rute, hvor kun 40 km blev kørt på asfalt, uden uheld eller skader. Da dagen var omme, kunne Gitte Beiter glæde sig over at være bedste kvinde, mens bedste mandlige rytter blev Kim Jensen.

Og hvis du i øvrigt skulle være i tvivl: Gravel er det engelske ord for grus.

Jean Møller fra Holsted indledte forårssæsonen med at køre Marsk Gravel for første gang. Foto: Martin Wilde
Briefing før afgang fra klubhuset i Bramming. Foto: Martin Wilde
Langt det meste af cykelløbet Marsk Gravel køres på grus - deraf navnet, da gravel er det engelske ord for grus. Foto: Martin Wilde
På det seneste er det blevet populært at køre cykelløb på grus, og det kan de mærke hos Bramming IF Motion, hvor lørdagens Marsk Gravel var næsten udsolgt. Foto: Martin Wilde
Efter 40 km er der lige tid til at puste ud i to minutter på Sønderbyvej, inden turen går videre. Foto: Martin Wilde
Lasse Høj fra Bramming IF Motion glæder sig over den store succes for Marsk Gravel cykelcrossløbet. Foto: Martin Wilde
På det seneste er det blevet populært at køre cykelløb på grus, og det kan de mærke hos Bramming IF Motion, hvor lørdagens Marsk Gravel var næsten udsolgt. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce