Annonce
Ugeavisen Bramming

Dagbog fra en revy

Når revyen spiller, glemmer man det hårde slid, når man står på scenen, og publikum griner og er glade, skriver Per Thodsen i denne klumme. Billedet forestiller Per Thodsen i et af numrene fra dette års Bramming Revy. Foto: Kirsten Enevoldsen
Mens jeg skriver denne klumme, kan jeg tænke tilbage på den Bramming Revy, som lige er overstået. Jeg står lidt ambivalent og ved ikke, om jeg skal være glad for al den tid, jeg nu har til rådighed, eller jeg skal savne at være sammen med alle de skønne mennesker, som var med i og omkring revyen.
Annonce

Klumme: Sådan er det altid. Det er sindssyg hårdt op til en revy-premiere med prøver hver dag til sent hen på aftenen, men når revyen spiller, glemmer man det hårde slid, når man står på scenen, og publikum griner og er glade. Hvis man skal kunne forstå det, må man næsten have prøvet det, eller i det mindste få det forklaret. Så det vil jeg prøve i min klumme; at forklare hvordan det er. Ved hjælp af en dagbog.

Det er sindssyg hårdt op til en revy-premiere med prøver hver dag til sent hen på aftenen, men når revyen spiller, glemmer man det hårde slid, når man står på scenen, og publikum griner og er glade.

Annonce

Søndag

Vi møder ind i Kosmorama kl. 10:00. Det er en dag i kaossets tegn. Vi har godt nok øvet de fleste numre, men der mangler scenegange, lyd, lys og en masse andet. Heldigvis har scenefolket knoklet fra torsdag aften, så scenen står næsten færdig. I løbet af dagen bliver salen i Kosmorama fyldt op af rekvisitter og kostumer. Da søndagen er gået har vi nået en del af numrene i gennem, lyden er så nogenlunde på plads og bandet spiller for fuld musik.

Annonce

Mandag

Vi har fire øvedage inden generalprøven, hvor den samlede verdenspresse – det er Kirsten fra Ugeavisen – kommer og ser revyen. Instruktøren har en plan for aftenen, hvor vi gerne skulle nå i gennem hele første afdeling. Som sædvanlig er han alt for optimistisk, og vi er ikke i nærheden af at nå det hele. Heldigvis er der tid til at øve indbyrdes, mens numre, man ikke er med i, gennemgås på scenen. Klokken 23 kan vi gå trætte hjem i seng.

Annonce

Tirsdag

Planen er ambitiøs. Vi skal nå de numre, vi ikke nåede i går samt alle numre i anden afdeling. Jane, som syer vores kostumer, kommer forbi med de sidste nye rettelser, og da hun tager hjem igen, er det med et par nye opgaver. Blandt andet et klæde, som kan skjule det meste af Simon i en klapvogn. Der er også lige skrevet en tekst til en sang om en stakkels metrolog, som kun kan love regn i vejrudsigten. Den skal bandet så lige lære at spille, og dygtige som de er, kommer den til at lyde rigtig godt. Igen er klokken 23, før vi kommer hjem, og igen når vi ikke alt det, som var planlagt.

Annonce

Onsdag

Endelig har vi været alle numre i gennem. Ikke alle fungerer lige godt, og der diskuteres om vi skal droppe dem. Alle numre overlever dog. Da de fleste er taget hjem, øver vi nummeret ”Et dukkehjem”, som slet ikke har fungeret. Det hjælper en del på nummeret, at vi finder et par parykker, som er lidt dukkeagtige, og da instruktøren og koreografen foreslår, at vi bruger henholdsvis Andrea- og Arne Nougatgrenstemmer, bliver nummeret både rigtig sjov og vedkommende.

Annonce

Torsdag

Hele revyen bliver spillet i gennem uden stop. Lys, lyd, billeder med speak, musikken og numrene kører. Vi er lettede over, at alt spiller som det skal. Dog er det altid her, at vi spørger os selv, om det overhovedet er en morsom revy. Mest fordi vi har hørt alle jokesene så mange gange, at det ikke er sjovt for os mere. Der er lidt udfordringer med at nå at klæde om, men vi er alle rutinerede og ved at det ikke bliver et problem, når vi spiller. Vi kan allerede komme hjem 22:30.

Annonce

Fredag

Generalprøve. Stemningen er høj. Det er et fantastisk hold, vi har samlet. Alle yder deres bedste lige fra hjælperne, som stiller stole og borde op til publikum, til teknikere, musikere og skuespillere. Det ender med en rigtig god anmeldelse og masser af ros fra publikum. Så igen i år, blev hårdt arbejde belønnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce