Annonce
Ugeavisen Bramming

Dagplejebørn fandt nissemor i decemberleg

Pædagog Ninna Christiansen var nissemor ude i skoven, hvor børnene fik lov til at smage på risengrøsen. Foto: Martin Wilde
Hvad gør en dagplejer i en tid med coronabegrænsninger? Arrangerer sammen med flere kolleger julehygge og nisselege i det fri.
Annonce

BRAMMING: Det er ikke let at passe arbejdet på normal vis i en tid med smittefare og covid-19 virus. Det gælder også for de kommunalt ansatte dagplejere, som også må indordne sig under diverse begrænsninger.

- Vi kan ikke være sammen i legestuen en gang om ugen, som vi plejer, de otte dagplejere i den gruppe, jeg er med i. I stedet mødes vi to og to med ”vore” børn, siger dagplejer Linda Boisen fra Bramming, som især har mærket restriktionerne i december.

Dagplejer Linda Boisen fik sammen med kollega Jette Bech idéen til nisseløbet torsdag formiddag. Foto: Martin Wilde

- December er jo speciel. Vi plejer at være ude – det er vi ikke. Vi plejer at være til julefest i legestuen – det er vi ikke. Vi plejer at være til bedstedag – det er vi ikke. Og jeg plejer at have alle forældrene hjemme til julehygge. Det må vi ikke.

Annonce

Nisseløb

Kort sagt: arbejdet som dagplejer er – hvis man lige ser bort de fire børn, der skal passes – blevet noget ensomt. Men det har Linda Boisen og hendes kollega Jette Bech gjort noget ved. De havde torsdag arrangeret nisseløb for børnene på det, de kalder Teletubbiesbakken i den lille skov på hjørnet af Nygårdsvej og Parkvej.

- Historien har vi kørt hele december, og det kulminerede torsdag den 17. Vi har skrevet nissedagbog og vi skyper. På den måde har vi noget at være sammen om. Et fællesskab, fortæller Linda Boisen.

Sammen med de syv andre dagplejere i gruppen havde hun arrangeret det sådan, at dagplejerne kom to og tre, for at undgå at være for mange. Så kunne dagplejerne også hilse på hinanden på parkeringspladsen, når de kom og gik og på den måde får sagt god jul. Og få hilst på de nye børn.

Dagplejerne på vej ind i skoven på jagt efter nissemor. Foto: Martin Wilde

- De andre dagplejere kender jo for eksempel ikke de tre børn, jeg har fået siden marts, siger Linda Boisen.

Annonce

Smil gennem regn

Det blev kun til korte hilsener, for regnen silede stille med ubønhørligt ned torsdag formiddag. Men det ødelagde ikke humøret hos børnene, der glædede sig på vej ind i skoven. Her fandt de hurtigt dagplejernes pædagog, der var klædt ud som nissemor. Hun manglede sine ti børn – som var vejrbestandige laminerede billeder af nisser, så dagplejebørnene løb med stor iver rundt og fandt nissebørnene, der hang på træerne i lysningen bakken rundt.

- Se, råbte lille Alberte, da hun kom løbende retur gennem regndråberne med den første nisse i hånden.

Alberte var meget stolt af at have fået nissehue på hovedet.

Lille Alberte var glad for sin nissehue og spændte rundt for at finde nissemors børn. Foto: Martin Wilde

Bagefter skulle børnene smage på risengrøden, som nissemor – alias Ninna Christiansen, havde med.

- Jeg er hele tiden. Det er halvanden time i regn, smilede Ninna Christensen.

Ike underligt – for med livsglade småbørn løbende omkring, så er der grund til at smile – også når det regner.

Historien har vi kørt hele december, og det kulminerede torsdag den 17. Vi har skrevet nissedagbog og vi skyper. På den måde har vi noget at være sammen om. Et fællesskab.

Linda Boisen, dagplejer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce