Annonce
Ugeavisen Bramming

De har en god idé

Museumsdirektør Flemming Just, arkitekt Signe Carlsen og Mathias Goul Bach fra E+N Arkitekter i Århus samt museumsleder Mogens Hansen for vandtårnet, som sammen med nye bygninger fremover skal være læringscenter om vand, el og energi for skoleelever i Brammig og resten af kommunen. Foto: Martin Wilde
Der var opbakning fra de cirka 30 deltagere i borgermødet torsdag eftermiddag til planerne om at udbygge Bramming Egnsmuseum og vandtårnet til et læringssted for kommunens skoleelever.
Annonce

Bramming: En ny bygning i to etager i samme højde, længde og arkitektur – eller en moderne fortolkning deraf - som det nuværende Egnsmuseum og det tidligere elværk. Det er en af planerne, at der skal opføre en sådan bygning i forlængelse af det nuværende museums vestvendte gavl. Bygningen skal bygges sammen med museet, så der kommer en glasbygning mellem de to, og her kommer en ny hovedindgang til at ligge. Desuden skal der bygges et hus i en etage mod vest i forlængelse af vandtårnet.

Disse planer for et nyt lærested for byens og kommunens skoleelever blev torsdag præsenteret ved et åbent møde på Egnsmuseet. Flemming Just, direktør for Sydvestjyske Museer, stod for præsentationen sammen med museumsleder Mogens Hansen, Egnsmuseet, og arkitekt Signe Carlsen, E+N Arkitekter fra Århus.

Mit valgsprog er: Alle gode idéer finder deres penge.

Flemming Just

Annonce

Lærested for skoleelever

- Vores vision er et vigtigt lærested for el, vand og klima. Vi vil skabe en legepark i midtbyen og samtidig styrke stem-fagene, sagde Flemming Just og henviste til de naturhistoriske fag i folkeskolen.

Det er nemlig meningen, at de nye bygninger først og fremmest skal benyttes af skoleelever. Naturligvis fra skolerne i Bramming men også i resten af kommunen.

- Vi lægger vægt på, at Fortunaskolen er med, og det har skoleleder Jan Lagoni og bestyrelsen nikket ja til, fortsatte Flemming Just.

Han fortalte, at idéen også støttes af Aalborg Universitet, der jo har en afdeling i Esbjerg, samt af UC Syd, der uddanner lærere.

- Vi kan bruge det. Mine studerende kan virke som guider, så kan de også formidle den viden videre, de har. Vi får jo at vide, at der er for lidt praktik i læreruddannelsen, sagde Gert Valgren fra UC Syd.

Også Esbjerg Kommunes byplanlægger, Kirstine Dagnæs-Hansen, ser planerne som en del af den pågående byudvikling af bymidten i Bramming, og Din Forsyning vil medvirke, blev det oplyst. Stemningen i salen blandt de almindelige tilhørere var også god, og lokalrådsformand Jørgen Holberg sluttede med at love opbakning fra hele byen til projektet.

Annonce

30 millioner

Men hvad vil det koste? Bygningerne vil komme til at koste et sted mellem 15 og 22 millioner kroner at bygge. Dertil kommer alt det, der skal fyldes inden i husene.

- Lad os slå til med den store hammer. Det koster normalt cirka 25.000 kroner pr. kvadratmeter at indrette et museum, og her er der vel 350 kvadratmeter, så det udstillingsmæssige vil koste mellem otte og ti millioner kroner, sagde Flemming Just og understregede, at det, der blev præsenteret torsdag, er et idéoplæg:

- Vi skal se helt konkret på, hvad der skal være af indhold, så det er attraktivt for lærere og elever.

Flemming Just fremlagde de store visioner for det nye læringscenter på et møde torsdag eftermiddag i Egnsmujseet i Bramming. Foto: Martin Wilde
Annonce

600.000 kroner

I første omgang skal der udarbejdes et endeligt projekt, som skal bruges til at få projektet godkendt og til fondsansøgninger, og det vil koste cirka 600.000 kroner. Sydvestjyske Museer har søgt Esbjerg Kommune om at dække halvdelen, og museerne vil selv rejse den anden halvdel gennem fondsansøgninger.

Der foreligger ingen tidsplan for projektet. Men da det skal finansieres via fondsmidler, skal man ikke forvente, at der kommer til at ske noget i år.

Læs også: De nye bygninger

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce