Annonce
Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Borgerne skal have maksimal indflydelse i lokalområderne

- Det er vigtigt, at vi sikrer byggegrunde til forskellige boligformer overalt i kommunen, siger Henrik Andersen, der her viser, hvor næste udstykningshop er planlagt på Tjæreborg-egnen – nemlig på arealerne nordøst for byen ved Nørremarksvej og Tradsborgvej. Foto: Kirsten Enevoldsen
Mangeårig inkarneret Venstremand fra Tjæreborg satser på en tredje periode i Esbjerg Byråd.

TJÆREBORG: 65-årige Henrik Andersen fra Tjæreborg – bosiddende på kanten af Nationalpark Vadehavet med højt til himlen og udsigt over de store vidder – er ikke én, der render af plads – hverken når det gælder politik, civilt arbejde eller bopæl. Henrik Andersen har været Venstremand siden sine unge dage, siddet i bestyrelsen for Sneum-Tjæreborg Venstreforening i 25 år; heraf de 22 i formandsstolen. Han har været chauffør hos transport- og speditionsvirksomheden DSV i Esbjerg i 45 år, og han bor i sit barndomshjem – en gård med 100 hektar tilliggende, som han dog overvejende har forpagtet ud:

- De sidste år har jeg jo også skullet passe mit byrådsarbejde, så nu kalder jeg mig bare chauffør og deltidslandmand, siger han, mens kaffemaskinen brumler på køkkenbordet.

- Jeg synes, byrådsarbejdet er spændende – men tidkrævende, siger Henrik Andersen, der i denne periode sidder i plan- og miljøudvalget og arbejder for, at der udstykkes byggegrunde over hele kommunen til såvel erhvervsudvikling som bosætning:

Annonce

Samarbejde med lokalrådene

- Her skal vi i udvalg og byråd arbejde tæt sammen med alle lokalrådene, som har den nære kendskab til de lokale forhold, og jeg synes, det er ønskeligt med både ejer- og lejeboliger, så alle typer boligønsker kan opfyldes. Det er så byrådets opgave at sørge for den overordnede planlægning, så der er skoler, daginstitutioner, sportsfaciliteter – og ældreboliger, når den tid kommer, så både lokalsamfund og byområder er levende og har tilbud, der tiltrækker nye indbyggere, understreger Henrik Andersen og nævner Tjæreborg som et godt eksempel på et lokalområde, der har alt – uden af den grund at være selvtilstrækkelig.

- Og når det gælder udviklingen i land- og bydelsområder, er det helt afgørende, at vi sikrer de mennesker, der bor og lever her, reel medindflydelse. Lokalråd, skolebestyrelser, idrætssammenslutninger m.v. Vi skal ikke sidde som skrivebords-teoretikere og dirigere det lokale liv. Vi skal sikre, at den overordnede planlægning holdes og udstikker rammerne. Så er det de berørte borgere, der sikrer livet og tager de fornødne initiativer.

Annonce

Grøn omstilling og klimapolitik

Den grønne omstilling er også et af de emner, Henrik Andersen nærlæser og ser perspektiver i:

- Erhvervslivet skal naturligvis – og det i bredeste forstand – sikres ordentlige vilkår og udviklingsmuligheder. Det er her, de arbejdspladser etableres, som giver det skattegrundlag, vi har brug for til videreudvikling af vores velfærdssamfund. Det samme gælder i øvrigt for landbruget, der ganske vist ikke er det samme som i min barndom her på gården. Bedrifterne er blevet langt større, men produktionen er stadig basis for mange arbejdspladser både i primærlandbruget, men også i de store fødevarevirksomheder.

- At vi også skal have seriøs opmærksomhed rettet mod energisektoren, forureningsproblematikken og den globaleklimapolitik omkring bl.a. CO2-udledningen er helt klart, pointerer Henrik Andersen, der ”tror på” betydningen af at få det omdiskuterede Power-to-X anlæg – med omstilling væk fra fossile brændsler og over til brint - til Esbjerg.

- Det er jo store og kostbare emner, men ikke desto mindre mener jeg, der er nødvendigt at ta’ dem alvorligt – også på kommunalt plan og i hverdagen hos os alle.

Annonce

Flere indbyggere til egnen

Andre emner, der også brænder konstant på for den sydvestjyske hovedstad er, hvordan vi får flere indbyggere, og hvordan vi kan tiltrække flere unge og få dem til at bosætte sig her efter endt uddannelse. Her har Henrik Andersen fidus til den indsats Education Esbjerg gør, og han glæder sig over, at lægeuddannelsen nu kommer til området og over, at jurastudierne på sigt også kommer.

Helt lokalt er Henrik Andersen tilfreds med, at der er sat penge af til forstærkning af Darum-Tjæreborg diget:

- Før vi ser os om, kan vi få brug for det. Det er ikke for stærkt på bagsiden, og vi er pinedød nødt til at tage vejrguderne alvorligt.

Blå bog

Henrik Andersen er 65 år og satser på valg til en tredje periode den 16. november.

Han bor på sin fødegård i Tjæreborg.

Han er single og arbejder deltids hos DSV i Esbjerg samt som deltidslandmand.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Annonce