Annonce
Ugeavisen Bramming

De nye bygninger

Sådan vil de nye bygninger komme til at ligge sammen med det nuværende Egnsmuseum, som udgør den højre del af bygningerne. Illustration: E+N Arkitekter
Annonce

Bramming: Det er planen, som den blev fremlagt torsdag, at det nuværende museum skal bibeholdes – også med den nuværende funktion som lokalhistorisk museum. Den nye bygning i forlængelse af museet vil blive indrette med to etager – inklusiv en elevator og en gangbro gennem glasdelen, som gangbesværede fremover også vil kunne se det nuværende museums udstilling på 1. sal. Det bliver i de nye bygninger, der indrettes læringsfaciliteter for Esbjerg Kommunes skoletjeneste.

I Vandtårnet skal der indrettes udstilling langs med trappen op til toppen, der skal indrettes som udsigtspunkt. Arkitekterne har dog nogle problemer med det, idet tårnet er så smalt, at der ikke kan installeres elevator i tårnet, og at der ikke ordentlige flugtveje i tilfælde af brand.

Det er også en idé at forbinde de to nye bygninger med en kælder, og i denne forestiller museumsleder Mogens Hansen sig, at der kan være udstilling om kloaker og kabler, der ligger i jorden.

- Gavlen på den nye bygning kan udføres som den nuværende gavl på museet. Farverne bibeholdes som de nuværende – men måske i en moderne fortolkning, siger arkitekt Signe Carlsen, E+N Arkitekter i Århus.

De nye bygninger kan bygges etapevis.

Der er ingen planer om at inddrage huset ”Hestestalden” i projektet. Det skal fremover virke som depot og værksted for Egnsmuseet.

Læs også: De har en god idé

Sådan forestiller arkitekterne fra E+N Arkitekter sig, at de nye bygninger kommere til at se ud fra vest. Illustration: E+N Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce