Annonce
Ugeavisen Bramming

De yngste skoleelever lærer om håndbold

Eleverne fra Bakkeskolens 1., 2. og 3 klasse var torsdag til håndbolddag i Bramming Kultur- og Fritidscenter, hvor de prøvede forskellige træningsformer, blandt andet håndboldtrampolin. Foto: Bettina Sparvath
Torsdag var der håndbolddag i Bramming Kultur- og Fritidscenter. Dagen skal få de yngste skoleelever til at interessere sig for håndboldsporten.
Annonce

Bramming: Hvad er håndbold egentli? Tjah - det er i hvert fald ikke længere en selvfølge, at eleverne i de yngste klasser har hørt om denne boldsport, der er opfundet i Danmark.

- Der var nogle børn her til formiddag, som slet ikke vidste, hvad håndbold er, siger Bettina Sparvath.

Hun er udviklingskonsulent i Dansk Håndbold Forbund, og torsdag havde hun taget turen til Bramming, for at lede en håndbolddag i det program, Dansk Håndbold Forbund kalder Håndboldkaravanen. I Bramming Kultur- og Fritidscenter var det eleverne i 1., 2. og 3. klasse på Bakkevejens Skole, der oplevede en hel dag med håndbold.

- Vi laver stationstræning med fem stationer, hvor de blandt andet prøver totalhåndbold, får målt, hvor hurtigt de kan skyde en bold, der er motorikbane og et spil, hvor de kan vælte kegler. De er ni minutter hvert sted, så rykker man videre til det næste, fortæller Bettina Sparvath.

Jeg mangler børn. Det er problematisk, for vi kan ikke stille hold, hvis nogen er syge. Og det, DHF kommer med her, er mega godt. Og vi kan se, at børnene er glade for det. Der er allerede flere, som har spurgt, hvornår de kan komme til håndbold.

Dorte Dela, håndboldtræner

Annonce

Samarbejde mellem skole og klub

Håndbolddagen holdes i samarbejde med Bramming Idræts Forenings håndboldafdeling som en del af det nye samarbejde mellem skolerne og de lokale idrætsforeninger, der ved lov blev indført for få år siden.

- Det er for at promovere vores håndboldklub, siger Michael Gregersen, som er med i BIF’s håndboldudvalg:

- Og vi fortsætter. Der er en skole mere, og håndbolden er i krise. Det kniber med at få de unge til at spille håndbold – og der er jo anden sport end fodbold og Fortnite.

Annonce

Håber på nye spillere

Hverken Michael Gregersen eller håndboldtræner Dorte Dela lægger skjul på, at de håber, håndbolddagen kan få flere til at gå til håndbold i Bramming.

- Jeg elsker håndbold, men jeg mangler børn. Det er problematisk, for vi kan ikke stille hold, hvis nogen er syge. Og det, DHF kommer med her, er mega godt. Og vi kan se, at børnene er glade for det. Der er allerede flere, som har spurgt, hvornår de kan komme til håndbold, siger Dorte Dela.

Efter håndbolddagen er eleverne velkomne til at komme til gratis håndboldtræning på et af BIF’s håndboldhold tre gange, før de binder sig og skal betale kontingent.

Eleverne fra Bakkeskolens 1., 2. og 3 klasse var torsdag til håndbolddag i Bramming Kultur- og Fritidscenter. Foto: Michael Gregersen
Her kastes med bold, som skal gribes i en kegle. Foto: Bettina Sparvath
Eleverne fra Bakkevejens Skoles 1., 2. og 3. klasse var torsdag til håndbolddag i Bramming Kultur- og Fritidscenter. Foto: Bettina Sparvath
Eleverne fra Bakkevejens Skoles 1., 2. og 3. klasse var torsdag til håndbolddag i Bramming Kultur- og Fritidscenter. Foto: Bettina Sparvath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce