Annonce
Ugeavisen Bramming

Den danske lunefulde sommer

Klummeskriver Ebbe Storgaard Bendixen havde en god sommer sammen med familien - for sommerferien blev holdt i august, hvor det var godt vejr. Privatfoto
Annonce

KLUMME: September er begyndt, sommeren er officielt slut, og efteråret har taget over. Men heldigvis ikke i forhold til vejret. I skrivende stund skinner solen fra en næsten skyfri himmel, og temperaturen indbyder stadig til shorts og t-shirt. Den danske sommer skal hvert år stå for skud til mange meninger i forhold til vejret. I år måske mere end nogensinde før. Da stort set samtlige os danskere har afholdt vores sommerferie her i landet. Nogen mere heldige med vejret end andre. Juni var en ganske fornuftig måned, men juli skyllede nærmest væk i blæst og regn. Heldigvis kom sommeren tilbage i august. Desværre lidt for sent for de fleste, da mange børn, skulle starte i skole igen.

Men det var heldigt for mig og min familie, da vores sommerferie var planlagt til afholdelse i august. Turen i sommerhus på den jyske østkyst var dog planlagt for længe siden, inden vi vidste, hvordan vejret ville blive. Men i stedet for en lang flyvetur eller køretur sydpå, kunne vi nøjes med en times kørsel til den jyske østkyst, hvor vejret var som under de mere sydlige himmelstrøg. Samtidig bød ferien også på muligheden, for igen at samles med resten af familien, som har været forsømt på grund af de ”kære” covid-19 restriktioner. Skønt igen at kunne samles til nogle hyggelige stunder med familien. Så alt i alt en fantastisk sommerferie i skønne Danmark. Ikke mindst på grund af det dejlige vejr.

Men da langt de fleste danskere afholder sommerferie i juli, har den danske sommer for de flestes vedkommende, ikke vist sig fra sin bedste side. Om det er årsagen til, at man dagligt har kunne læse om utilfredshed med diverse forlystelser, attraktioner og spisesteder, ved jeg ikke. Men vores humør følger ofte vejret. I solskin ser alting bare bedre ud, og tålmodigheden er noget større, end hvis det regner og blæser. Det dårlige julivejr kan være en af forklaringerne på utilfredsheden, men det kan også være, at vi generelt skal blive bedre til at koble fra, og ikke have så travlt, mens vi holder fri. Fordi det er vel også derfor vi holder ferie. For at koble af fra den travle hverdag, og lade batterierne op igen.

Man kunne vel næsten have sagt sig selv, at der ville blive trængsel i Danmark denne sommer på grund af covid-19 restriktionerne. Netop derfor burde man være gået ind til sin ferie med en forståelse og holdning til, at der ville være længere ventetid og travlhed rundt omkring i det danske land. Det havde måske fjernet nogle af de frustrationer, der har været rundt omkring i landet. Prøv at sige ”Pyt, vi når det nok” en gang imellem. Det virker faktisk!

Vores tålmodighed eller mangel på samme, vil blive testet et langt stykke tid endnu. Covid-19 restriktionerne vil stadig komme til at fylde meget hen over vinteren. I takt med at vejret skifter, temperaturen falder og det bliver mørkere udenfor, så falder humøret og tålmodigheden også hos mange mennesker. Men hvis ikke vinteren skal blive alt for træls, så skal vi hjælpe hinanden ved blandt andet at udvise mere tålmodighed. For eksempel i køen nede i den lokale dagligvarebutik, eller hvis naboen spiller lidt for høj musik. Blot for at tage et par eksempler. Så er jeg sikker på, at vi kommer hurtigt og gnidningsfrit igennem vinteren, klar til en ny sommersæson, med alt hvad det indebærer fra regn til solskinsvejr.

Så tak du danske sommer for endnu en lunefuld sæson – og på gensyn til næste år.

Man kunne vel næsten have sagt sig selv, at der ville blive trængsel i Danmark denne sommer på grund af covid-19 restriktionerne. Netop derfor burde man være gået ind til sin ferie med en forståelse og holdning til, at der ville være længere ventetid og travlhed rundt omkring i det danske land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce