Annonce
Ugeavisen Bramming

- Der er lidt Tønderfestival stemning over det i aften!

God stemning på Nørretorv, hvor Westfolk underholdte på Jørgen Thiims store sætevognsscene. Foto: Martin Wilde
Der var musik i gaden - Nørregade - og på Nøretorv torsdag aften, da Bramming fejrede den årlige Kulturnat. Tonerne blev nydt af rigtig mange, så de nye siddearrangementer på Nørretorv var næsten konstant fyldt.

Bramming: Natten - eller aftenen - var lys, og for det meste tør - undtagen i halsen. Det kunne tydeligt mærkes på Nørretorv, hvor torvets nye indretning blev fuldt udnyttet til at sidde eller stå, mens musikken blev serveret fra trailerscener i varierende størrelser. Godt 100 personer er der plads til på de nye træbænke, og dertil kom de, som stod og sad rundt om og lige omkring torvet, hvor alle nød musikken

Vognmand Jørgen Thiims sættevognscene gjorde holdt med Westfolk, som skabte irsk folkemusikstemning, og gav tilhørerne beretninger fra både Hirtshals Kro og et skævt lille hus i Stenhøj - det med hjemmebrænderiet - inden Westfolk sluttede af med klassikeren Whiskey in the Jar, hvor publikum klappede med på til de rette takter.

Det gjorde Ulla Koman-Mejer også. Hun er kulturaftenens koordinator, og hun var glad:

Annonce

- Er det ikke skønt at se, så mange der er kommet? Det her er rigtig velegnet til Nørretorv.

God stemning på Nørretorv, hvor Westfolk underholdte på Jørgen Thiims store sætevognsscene. Foto: Martin Wilde

Så var der sceneskift. Siderne på sættevognen blev lukket til, og med et trut i hornet bakkede Jørgen Thiim sin Scania 650 væk, og ind bakkede Carsten Vilster sin noget mindre trailer, og straks begyndte nye musikere at indtage Nørregade og rulle det fliseformede tæppe ud.

Musikken har spillet det sidste nummer, og Jørgen Thiims lukker sættevognsscenen af, for at køre videre til næste sted. Foto: Martin Wilde
En noget mindre scene ruller ind, og musikerne agerer roadies. Foto: Martin Wilde

Fantastisk Duoer kalder Per Thodsen og Jesper Schwartz sig, når de optræder sammen. "Underholdning til enhver lejlighed" er mottoet, men denne aften var de rykket ud af lejligheden og indtog Nørretorv med sketches og egne tekster til velkendte 60'er hits - åbenbart med varierende succes.

- Vi har været lidt udfordret af, at publikum er forsvundet, mens vi optræder. Normalt optræder vi jo til selskaber, hvor folk bliver siddende, men her kan de jo bare gå. Så vi har overvejet, om vi skal skifte navn til Selskabstømmerne, sagde Per Thodsen.

Fantastisk Duo er fra venstre Per Thodsen og Jesper Schwartz, som blandt andet underholdte med egne tekster til klassiske 60'er hits. Foto: Martin Wilde

Knapt var de to herrer gået i gang med deres show, før de første drenge kørte deres vej. De kom dog igen kort efter, hver med en is i hånden - og de blev også, da Adam Beverly og Rikke Madsen kort efter - som rigtige rockstjerner - entrerede den lille scene med fadøl i hånden. De krummer heller ikke på scenen. Nå, øllet blev sat til side, og ud ad højttalerne kom skøn musik, som faldt i publikums smag. Humøret var højt:

- Det er første rigtige livejob i halvandet år, fortalte Adam Beverly og konstaterede:

- Der er lidt Tønderfestival stemning over det i aften? Bare en lille smule.

Rikke Madsen og Adam Beverly underholdte med Adams egne numre. Foto: Martin Wilde
Der er lidt Tønderfestival stemning over det, mente Adam Beverly som sammen med Rikke Madsen stod for aftenens sidste underholdning på Nørretorv. Foto: Martin Wilde

Og så fortsatte musikken - og ølsalget hos Kontoret - i den lune, lyse aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

BB i Jyllandsserien

Ugeavisen Bramming

I det grønne rige

Annonce