Annonce
Ugeavisen Bramming

Der mangler liv i Fritidscentret

Festsalen er gabende tom her i nedlukningstiden, men alt er klar til genåbningen, siger Henning Frederiksen (t.v.) og Niels Ole Jensen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Vi er ikke truet på økonomien, men formand og centerleder frygter, at der er gået for meget sofa i folks adfærd.

VEJRUP / ENDRUP: Nu skal man jo altid sørge for at være lidt polstret til dårligere tider. Det mundheld hylder man også i Vejrup/Endrup Fritidscenter, så selv om coronaen rusker i økonomien, så er der ingen røde tal i regnskaberne, fortæller formanden for centret, Henning Frederiksen, Vejrup, og centerleder Niels Ole Jensen, som vi har sat stævne over en kop kaffe, mens vi venter på foråret en halvkold formiddag i cafeteriaet.

- Vi har jo det held, siger Henning Frederiksen, at Vejrup Skole har råderet over centret alle skoledage mellem klokken otte og 14. Det betyder, at det er kommunen, vi afregner med, og det er jo et godt fundament.

- Desuden får Vejrup IF sine udgifter til halleje med videre dækket af kommunen med et procentvist tilskud per time, så også herfra har vi et godt økonomisk grundlag, men der kommer helt givet et efterslæb, når vi kommer ud af coronaens jerngreb.

Annonce

Banko om onsdagen

At fritidscentret er områdets samlingssted for alle aldre og i lyst og nød, er en kendsgerning. Centret er afløser for både forsamlingshuse og kroer, og et af de helt faste ugentlige arrangementer i den store sal har i mange år været det store bankospil om onsdagen:

- Jeg er faktisk spændt på, om vi får rigtig gang i det igen. Man kan jo godt frygte, at der er gået så meget sofa i folks vaner, at de ikke igen kommer ind i rytmen med, at onsdag aften - da er det altså, vi skal til banko i Vejrup. Og det vil være træls! Her plejer at komme 220-230 stykker fra nær og fjern, siger Niels Ole Jensen, der mest af alt savner det liv, der i normale tider er i centret hver eneste dag.

Ungdomsklubben, som har 200 medlemmer og samler mellem 40 og 60 unge fra hele egnen på åbningsdagene, ligger også øde hen.

- Ja. Jeg er simpelthen træt af det her nedlukning. Bestilte fester – konfirmationer, runde fødselsdage og så videre bliver jo også aflyst på stribe, men her bookes der så bar’ en ny tid, siger Niels Ole, der anslår, at 90 procent af bestilte fester allerede er blevet genbooket.

Annonce

Ikke truet

Til forskel fra de fleste andre haller og fritidscentre drives Vejrup/Endrup Fritidscenter som en selvejende institution med et repræsentantskab på 32 medlemmer som øverste myndighed, og den driftsform gør – sammen med aftalen om skolens og idrætsforeningens brug af centret - en forskel på økonomien, fastslår Henning Frederiksen, der allermest frygter følgerne af nedlukningen for centrets brugere; og her især de unge mennesker:

- Ligesom Niels Ole er jeg bange for, at der er gået for meget sofa og ændrede vaner i folks adfærd, og det synes jeg vil være rigtig ærgerligt.

Fritidscentrets økonomi er dog på ingen måde truet. Under normale omstændigheder når omsætningen op på en lille million, siger Henning Frederiksen, der håber på som vanligt at kunne indkalde til repræsentantskabsmøde i marts-april:

- Og her kan jeg da også komme med den gode nyhed, at vores overskud er brugt helt synligt; nemlig til at være med til at finansiere etableringen af et e-sportslokale på 1. sal.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce