Annonce
Ugeavisen Bramming

Det er en ommer: Cykelsti og fortov blev smallere end aftalt

På østsiden af Gabelsvej nord for Solgården var fortov og cykelsti først på ugen ved at blive bygget - men med en bredde på kun 1,35 m for smalt til en cykelsti. Mellem de to betonkantstene var det meningen, at cykelstien skulle forløbe, og til højre derfor ind mod hækken er der ikke meget plads til et fortov. Foto: Martin Wilde
Fliser, brosten og asfalt bliver lagt til nye cykelstier og fortove langs Gabelsvej i Bramming i disse dage. Men hov – de bliver ikke så brede som aftalt. Det undrer en række beboere - og formanden for det politiske udvalg. Arbejdet skal nu gøres om.

Bramming: Det skulle være så godt, men så er det faktisk skidt - de nye fortove og cykelstier, som entreprenører i denne tid er ved at lægge på begge sider af Gabelsvej er blevet for smalle. Og det ærgrer Verner Pedersen, Karen Rasmussen og en række andre beboere langs vejen. Så meget, at Verner Pedersen, der er formand for grundejerforeningen Gabelsvej 16, har taget kontakt til Esbjerg Kommune, som er bygherre på projektet. Han har været ude med et målebånd og konstateret, at både cykelsti og fortov er udført smallere, end det blev lovet ved et online-orienteringsmøde, som Esbjerg kommune holdt med naboer til projektet den 25. marts.

- Her blev det præsenteret, at cykelstien skal være 1,8 meter bred og fortovet 1,5 meter bredt inklusiv kantsten i begge sider af vejen, fortæller Verner Pedersen.

Han syntes, at det så noget smalt ud, det entreprenørerne var ved at lave i disse dage, og det er ikke helt forkert.

Annonce

Kun 1,35 m

- På østsiden af vejen mellem Solgården og rundkørslen er projektet ændret til en meter fortovsbredde og 1,5 meter cykelsti inklusiv kantsten. Det vil sige 1,35 meter effektiv kørebane på asfalt til cykelstien, konstaterer Verner Pedersen.

- Det giver problemer med ladcykler, knallerter og tuk-tuk’er, som skal køre der. Der er ikke plads. To cykler kan ikke passere hinanden, og skal de det, skal de ind på fortovet, hvor det skaber fare for de gående, supplerer Karen Rasmussen, som bor ud til Gablevej og er kasserer i Grundejerforeningen Gabelsvej 16.

Der er ikke meget plads til både fortov og cykelsti på dette stykke af Gabelsvej lige nord for Grundejerforeningen Gabelsvej 16. Foto: Martin Wilde

De to slår på, at Gabelsvej er en af hovedfærdselsårerne i Bramming, hvor der blandt andet færdes mange skolebørn og ældre til fods og på cykel. Og det at skolebørnenes vej til og fra skole kan risikere at blive mindre trafiksikker er også noget, der bekymrer Lars Ottesen, som er formand for Grundejerforeningen Gabelsparken, hvor der bor mange skolebørn.

- Som jeg vurderer det, så er sikkerheden ringere med de smalle fortove.

Annonce

Vi undersøger

Hvad, der er gået galt, det kan Søren Heide Lambertsen (V), formand for Teknik- og Byggeudvalget i Esbjerg kommune, ikke sige. Men at der er gået noget galt, det er han enig i.

- Vi er ved at undersøge det, hvad der er gået galt, siger han:

- Det, vi har fokus på nu, er at få rettet projektet op. Det bruger vi tid på nu, fortæller Søren Heide Lambertsen og tilføjer:

- Der er flere elementer i det: Hvordan retter vi det op? Hvad er der gået galt og hvor er det gået galt? Og hvordan undgår vi, det sker igen? Lige nu arbejder vi på det første, så kommer vi til de to næste bagefter.

Drift- og anlægschef i Esbjerg Kommunes tekniske forvaltning, Morten Andersen, føjer til:

- Arbejdet fortsætter, men kun på de dele af projektet, hvor der arbejdes efter de oprindelige planer. De dele, hvor der er afvigelser, stoppes arbejdet, til vi har fundet en løsning.

Entreprenørfirmaet, der udfører arbejdet, har ikke gjort noget forkert. Arbejdet er udført efter de tegninger, som forvaltningen har udarbejdet.

Annonce

Glædeligt, der sker noget

Hverken Morten Andersen eller Søren Heide Lambertsen kan på nuværende tidspunkt sige noget om, hvornår beboerne langs Gabelsvej kan forvente, at vejens fortove og cykelstier vil overholde de mål, som borgerne blev stillet i forventning ved orienteringsmødet den 25. marts. Der skal først fjernes hække og måske eksproprieres ekstra jord, medgiver Søren Heide Lambertsen. Men at der nu vil ske noget, det glæder Lars Ottesen.

Arbejdet fortsætter, men kun på de dele af projektet, hvor der arbejdes efter de oprindelige planer. De dele, hvor der er afvigelser, stoppes arbejdet, til vi har fundet en løsning.

Morten Andersen, drift- og anlægschef

- Man kan acceptere ændringer, men der skal orienteres om det, og det er der ikke sket her. Så det er glædeligt, at der nu sker noget, siger Lars Ottesen.

Uheldigt og heldigt

- Det er uheldigt, men godt at nogen har holdt øje med det, så det bliver rettet op. For det ville være uheldigt, hvis vi stod med en fornyet vej, og så to lastbiler, ti cykler eller to fodgængere ikke kunne passere hinanden, siger lokalrådsformand Torben Kjær Andersen som en kommentar til fejlen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Efter ommer'en på Gabelsvej: Nødvendigt at ekspropriere jord, for at cykelsti og fortov kan udføres som oprindeligt planlagt

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Endelig!

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Apokalypsen

Ugeavisen Bramming

Smidt ud af shelter, fordi andre ville betale mere: Stine og Søren sendt på flugt

Ugeavisen Bramming

En dag i Egon Lorentzens fodspor

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Der skal være vækst og livskvalitet i hele kommunen

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Vita Zenner er limen mellem kommune og region

Ugeavisen Bramming

Først kniv og gaffel – dernæst politik

Ugeavisen Bramming

Lions inviterer til gå-maraton i fire byer

Ugeavisen Bramming

Det haster med et aflastningscenter på Vardevej

Ugeavisen Bramming

Det lykkedes at indsamle mere end to millioner kroner: Byggeriet begynder den 1. december

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Bramming

Helge Ørsted Pedersen udstiller i Pianosalg.dk

Ugeavisen Bramming

Pernille Juhl på biblioteket

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” klar til afsløring

Ugeavisen Bramming

Portrættegning og kunstnermøde på Egnsmuseet

Ugeavisen Bramming

Fantasien har ingen grænser

Ugeavisen Bramming

For smal: Handicapråd frygter ulykker på trafikeret vej

Ugeavisen Bramming

Det er en ommer: Cykelsti og fortov blev smallere end aftalt

Ugeavisen Bramming

27-årig mister kørekortet for evigt: - Retten sender stærkt signal

Ugeavisen Bramming

Fuldt hus til Bierfesten 23. oktober

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Bramming

Stolt direktør: Statsministeren nævnte lokal virksomhed i sin åbningstale

Annonce