Annonce
Ugeavisen Bramming

Det gælder om at få pulsen op

Naturligvis indgår der leg med bold i håndsboldfitness, siger træner Dorthe Bertelsen i sort tøj. Foto: Martin Wilde
Næsten 20 voksne i alderen 18 til 60 år mødes hver onsdag aften i Bramming Fritidscenter, for at dyrke håndboldfitness. Kammeratskab og individuel form og formåen er i højsædet.
Annonce

Bramming: De ligger i rundkreds, og løfter skiftevis det ene ben og så det andet. Der er også mavebøjninger, og kasteøvelser, sjippetov og meget andet.

- Det gælder om at få pulsen op, siger Charlotte Weis, som sammen med Dorthe Bertelsen træner de godt 20 deltagere, der lige nu kommer næsten hver onsdag til håndboldfitness.

Håndboldfitness – nej, kære læser, du er ikke alene, hvis du ikke tidligere har hørt de to ord sat sammen til et. Helt nyt er det nu ikke. Bramming IF Håndbold har i halvandet år haft et hold med håndboldfitness i Bramming.

Jeg blev grebet af den måde, vi kommer omkring det hele. Vi gør det, vi kan, og vi skal ikke presses til ting, vi ikke kan. Det her er på en anden måde og ikke kun hygge, men også for at holde kroppen ved lige.

Katrina Gissemann

Annonce

Alle kan være med

- Det er motion og styrketræning. Og så skal vi lege med en bold, fortæller Charlotte Weis.

- Det er helt lavpraktisk. Alle skal kunne være med. Kan man kun tage fem sjip, så tager man fem, mens vi andre tager ti, fortæller Dorthe Bertelsen.

De to trænere vil gerne have, at håndboldfitness blandt andet skal appellere til tidligere håndboldspillere, der for eksempel ikke længere kan tåle sideskub eller andre af boldspillets facetter. Nathan Ehlers fra Bramming har blandt andet valgt at gå til håndboldfitness, fordi det er godt for hans astma.

Annonce

Glæder sig

- Jeg skulle prøve noget nyt og møde nye mennesker. Vi har det sjovt og hyggeligt og jeg glæder mig til hver gang, vi skal i gang, for her er et ret specielt sammenhold. Og så har det styrket min astma, så jeg har fået mere kontrol med det, siger Nathan Ehlers:

- Jeg er også stoppet med at ryge, så jeg skal aktiveres, for jeg er bange for at tage nogle kilo på.

Hvor Nathan Ehlers kun har været med en måneds tid, har Katrina Gissemann – også fra Bramming – været med fra holdet startede op i efteråret 2018.

Nathan Ehlers har ved hjælp af håndboldfitness fået bedre styr på sin astma. Foto: Martin Wilde
Annonce

Gør hvad vi kan

- Jeg er tidligere håndboldspiller, og kroppen er blevet lidt skæv. Men jeg elsker at lege med en bold. Jeg blev grebet af den måde, vi kommer omkring det hele. Vi gør det, vi kan, og vi skal ikke presses til ting, vi ikke kan. Det her er på en anden måde og ikke kun hygge, men også for at holde kroppen ved lige, siger Katrina Gissemann.

- Der er meget leg i det. Vi dyrker rigtig meget motion, uden at tænke over det, siger Nathan Ehlers.

- Det hele er intervaller. Så vi skifter hele tiden. Så hvis der er noget, man ikke synes om, så skal man snart videre til den næste øvelse. Vi har også øvelser to og to, hvor den ene løber og den anden går, tilføjer Katrina Gissemann.

Katrina Gissemann er tidligere håndboldspiller, men bruger nu håndboldfitness til at hode kroppen ved lige. Foto: Martin Wilde
Annonce

Plads til flere

De to trænere er glade for holdet, men ser gerne, at lidt flere får lyst til at dyrke håndboldfitness.

- Vi har kørt halvanden sæson nu, og vi har været oppe på 25 deltagere. Lige nu er vi 16, siger Dorthe Bertelsen.

Men da hun og Charlotte Weis får talt efter, er der 19 på holdet – der er blot et stort fravær lige den aften, Ugeavisen er på besøg.

- Men skulle man have lyst, så kommer man blot her i hallen onsdag klokken 19. det kræver træningstøj og indendørs sko. Det er alt, siger Dorthe Bertelsen, der selv kalder sig for skrap – men samtidig har et skælmsk blik i øjet.

Dorthe Bertelsen og Charlotte Weis er de to trænere på håndboldfitness-holdet. Foto: Martin Wilde
Skudtræning er også en del af håndboldfitness. Foto: Martin Wilde
Først det ene ben op, og så det andet ben op ... Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce