Annonce
Ugeavisen Bramming

Det ligger over alt: Friskoleelever samlede 179 kg skrald i Bramming

Eleverne i 1. klasse op Friskolen i Bramming samlede i sidste uge skrald ved hallen. I alt indsamlede skolens elever 179 kg skrald. Privatfoto
Egentlig er der utroligt, hvor meget skrald, der ligger og flyder. Ikke kun langs landeveje men også inde midt i Bramming by. I sidste uge samlede eleverne på Friskolen Bramming 179 kg skrald.

Bramming: - Synes du også, at naturen er ekstra dejlig om foråret? Det tror jeg vi er mange, der bemærker. Dog er der skår i glæden, for midt mellem krokus, erantis og vintergæk finder man slikpapir, cigaretæsker, poser og dåser.

Sådan skriver Jakob Fischer-Nielsen, skoleleder på Friskolen i Bramming, i en mail til avisen, efter friskolens elever i sidste uge var rundt i Bramming, for at samle skrald. Indsamlingen af skrald var en del af ugens udfordring fra skolen til eleverne. De ældste elever samlede skrald hjemmefra, mens de yngste klasser gik i samlet flok ud i området og ryddede op. Det hjalp også på motivationen, at Jakob Fischer-Nielsen havde udlovet is til den klasse, der samlede flest kilo skrald pr. elev.

- Vi synes det er vigtigt, at eleverne kommer ud og får rørt sig, så de ikke bare sidder foran skærmen. Samtidig synes vi, at det er vigtigt at passe godt på vores natur. Derfor satte vi denne kampagne i gang, for det rammer flere af de mål vi har med vores skole, forklarer Jakob Fischer-Nielsen.


Midt mellem krokus, erantis og vintergæk finder man slikpapir, cigaretæsker, poser og dåser.

Jakob Fischer-Nielsen


Skrald var der nok af. Helt præcist blev det til 179 kg og 90 gram skrald.

- Dertil kan man lægge de mange kg, der ikke er blevet vejet, siger Jakob Fischer-Nielsen.

Annonce

Opdragende effekt

Indsamling af skrald har også en opdragende effekt på eleverne. Lærer Hans Lautrup underviser i natur og teknik og samlede med eleverne i 1. klasse blandt andet skrald ved hallen.

- Eleverne bliver lidt mere opmærksomme på, at de ikke selv skal smide skrald i naturen, når de har set hvor meget, der ligger derude, og at det ikke forsvinder af sig selv, siger Hans Lautrup.

Eleverne på friskolen fortæller, at der stadig er masser af skrald at samle op i Bramming. Både på stier og veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce