Annonce
Ugeavisen Bramming

Egnsmuseet satser på oplukning i april

Jørgen Martinsens fine ”Esbjerg Skibet”, som står på Esbjerg Havn. Arkivfoto
Første udstilling på Bramming Egnsmuseum efter nedlukningen er ”Sten og marsk” med værker af Jørgen Martinsen, Vejrup, og Ghita Svendsen, Højer.

BRAMMING Museumsinspektør Søren Byskov, Egnsmuseet i Bramming, medgiver, at han ikke rigtig ”har noget at ha’ det i”, og at han heller ikke er spåmand, men han håber – og har lidt en mavefornemmelse af, at landets museer får grønt lys for at åbne 1. maj ”eller lige deromkring”:

- Og her er vi så klar. Det vil også passe os virkelig fint, for der er planlagt åbning af vores næste udstilling ”Sten og marsk” til søndag den 9. maj.

”Sten og marsk” er en udstilling af kunstværker af billedkunstneren Ghita Svendsen, der er født og opvokset i marsklandet i Højer, og den lokale stenhugger Jørgen Martin Pedersen fra Vejrup Stenhuggeri.

Ghita Svendsens primære udtryksmedie er maleriet, og hun arbejder meget i enkle linjer og kan udtrykke det fantastiske lys og samspillet mellem de lyse og mørke farver, der også præger den natur, hun er rundet af.

Annonce

Esbjerg-skibet

Jørgen Martin Pedersen kunstværker ses allerede mange steder på egnen. Mest kendt er nok ”Esbjerg Skibet”, som står på Tage Sørensens plads på havneområdet i Esbjerg og de tre helt lokale Vejrup-ildsjæle, der står foran købmandsforretningen midt i byen.

- Jeg kan af gode grunde ikke love, at udstillingen kan realiseres, så borgerne kan komme og se den, men vi gør klar til det, siger Søren Byskov, der er hjemsendt fra sin arbejdsplads og derfor er mest tilgængelig via telefon og mail.


Jeg kan af gode grunde ikke love, at udstillingen kan realiseres, så borgerne kan komme og se den, men vi gør klar til det.

Søren ByskovHer kan han fortælle, at de frivillige medarbejdere på museet har benyttet nedlukningsperioden til at få ryddet lidt op, og frivillig Frida Svenningsen har ved lige så systematisk oprydning i fjernlageret på Industrivej bl.a. sendt de mange bøger til enten genbrug eller på genbrugspladsen:

- Vi har flere gange forsøgt at komme af med dem til interesserede. Hen over sommeren og efteråret blev rigtig mange af bøgerne da også af borgere gratis ved åbent-hus dage, men nu er efterspørgslen mættet, og vi har besluttet at få den sidste mængde af bøger fjernet, siger Søren Byskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce