Annonce
Ugeavisen Bramming

Eigil registrerer billederne hjemme

Eigil Jørgensen, her fotograferet ved sin arbejdsplads på arkivet, arbejder i denne coronatid hjemmefra med at registrere og uploade gamle billeder fra Bramming for Bramming Byhistoriske Arkiv. Foto: Martin Wilde
Det frivillige arbejde med at scanne og registrere billeder i Bramming Byhistoriske Arkiv går videre, også selv om arkivet er midlertidigt lukket på grund af coronarestriktioner. De frivillige arbejder i stedet hjemmefra.

Bramming: Der er tomt på førstesalen på Mødestedet i Skolegade. På første sal har Bramming Byhistoriske Arkiv lokaler, men lokalerne er lukket for normal brug i denne tid, hvor smittefare med covid-19 virus har lukket for så mange aktiviteter Verden over.

Det betyder nu ikke, at arbejdet med at scanne og registrerer billeder ligger stille. Som det er tilfældet på så mange andre arbejdspladser, arbejder de frivillige på arkivet i stedet bare hjemmefra.

- Vi har beholdt vores jobs. Jeg uploader billeder via programmet Arkibas til hjemmesiden Arkiv.dk, hvor jeg skriver lidt om billedet – de oplysninger vi har om hvert enkelt billede. Arkivet kører som normalt. Det eneste unormale er, at man ikke kan komme herop og møde os face to face, fortæller Eigil Jørgensen.

Annonce

Tomt lokale

Han er en af de frivillige ved Bramming Byhistoriske Arkiv. Interviewet laver vi i arkivets lokaler på førstesalen på Mødestedet, for der skal jo også tages et billede.

- Her er vi normalt fire-fem stykker ad gangen på vores normale mødedag tirsdag. Nogle kommer her også på andre dage, siger Eigil Jørgensen og ser rundt i det tomme lokale.

- Vi har delt arbejdet op. Jeg tager mig af at registrere og uploade billederne, andre scanner og Stig Hegn tager sig af det udadvendte. Og så er der vores formand, Birthe Hoffmann, som nok er den, der har mest at se til og størst behov for at komme her, for hun tager imod materialer og sender tak ud til dem, der har afleveret materiale og så videre, fortæller Eigil Jørgensen.

Annonce

Når solen skinner

Men for tiden sker arbejdet altså hjemme. Det kan også have sine fordele. Eigil Jørgensen fortæller, at han henter de scannede billeder på et USB-stik og tager dem med hjem.

- Det kan jeg lige så godt gøre på min egen computer. Hjemme laver jeg det samme arbejde som her, I mit tilfælde vil jeg også fremover sidde mere hjemme og arbejde. Det kan jo være, solen skinner om tirsdagen, og så vil jeg hellere ud og spille golf. Så kan jeg lægge billeder op om aftenen i stedet. Men en del af det, at være frivillig, er jo også, at vi har social kontakt og får snakket med hinanden, siger Eigil Jørgensen:

- De fleste af os er pensionister. Nogle kommer, fordi de har behov for at yde en lille indsats. De vil gerne yde for byen uden at binde sig alt for meget.


Hjemme laver jeg det samme arbejde som her, I mit tilfælde vil jeg også fremover sidde mere hjemme og arbejde. Det kan jo være, solen skinner om tirsdagen, og så vil jeg hellere ud og spille golf. Så kan jeg lægge billeder op om aftenen i stedet.

Eigil Jørgensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce