Annonce
Ugeavisen Bramming

Udenrigsministeren på besøg: Eksporten skal genoprettes snarest

Direktør Mads Kirkegård byder velkommen til borgmester Jesper Frost Rasmussen, udenrigsminister Jeppe Kofod og ministersekretær Anne Dorothea Bruun Aubry. Foto: PolyTech A/S
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er klar med penge og udrykningshold. Mandag var han på virksomhedsbesøg hos Brammings største virksomhed, PolyTech A/S.
Annonce

BRAMMING: Regeringen er klar med et udrykningshold og et initiativ til lancering af en effektiv, grøn og bæredygtig genstart af dansk økonomi, eksport og udenlandske investeringer:

- Det er en absolut hovedprioritet for udenrigsministeriet i 2020 og 2021 at få genoprettet eksporten efter coronakrisen. Vi afsætter 225 millioner kroner til det. Vi skal have ordrebøgerne fyldt, så folk ikke mister deres job, understregede udenrigsminister Jeppe Kofod (S), da han i går gæstede PolyTech A/S i Bramming – én af Sydvestjyllands absolut sværvægtere inden for vindmølleindustrien.

PolyTech-direktør Mads Kirkegaard var helt med på den målsætning, og selv om han erklærede den traditionelle plastbranche som presset, er PolyTech klar til yderligere digitalisering, automatisering og professionalisering af produktionen i alle led verden over.

- Hvis ideerne er der, så er vi med på at realisere dem – og helst både hurtigt og effektivt, uden at det på nogen måde går ud over kvaliteten. Vi har hele verden som kunder – med Kina, Asien og USA som flagskibe. Det går lidt trægt i Rusland. Sydamerika er ved at komme i gang igen, og Afrika er vi fortsat afventende på, sagde Mads Kirkegaard, mens han præsenterede udenrigsministeren, borgmester Jesper Frost Rasmussen med flere for PolyTecs mange produkter, blandt andet lynbeskyttelsessystemer og forkantsbeskyttelse til møllevinger.

- Som den eneste virksomhed i vindindustrien kan PolyTech med hovedsæde i Bramming levere ”hele pakken” af levetids- og performanceforberedende komponenter til vindmøllevinger. Bramming-virksomheden, der kun er 25 år gammel, beskæftiger i alt 621 personer verden over – heraf godt 500 i Bramming. Den har fabrikker i Kina, Mexico og USA, og her i landet har PolyTech mindre afdelinger i Herning og Hedehusene.

Udvikling og produktion er koncentreret i Bramming, og på et spørgsmål fra udenrigsministeren om, hvilke faggrupper, PolyTech beskæftiger lød det prompte:

- Alt fra ufaglærte over alle typer håndværkere til folk med dobbelte Phd.-er, og vi beskæftiger mange forskellige nationaliteter. Her som andre steder er det en stor fordel at kunne kommunikere på kundens eget sprog, sagde Mads Kirkegaard – og tilføjede, at ”det gir’ en superfed dynamik, når ingeniøren, udvikleren og håndværkeren arbejder under samme tag og også mødes i kantinen”.

Når møllevingerne skal monteres, foregår det oftest på havet. Det er et komplekst arbejde, og efterhånden er mange møller så store, at vi må bygge dem på stedet. Derfor undersøger vi også muligheden for at etablere et anlæg på Esbjerg Havn.

- Lige nu er jeg meget spændt på langtidseffekten af corona-krisen, der jo er lige så global som vindmølleproduktionen, sagde Mads Kirkegaard.

Før udenrigsministeren fortsatte sin mandags-tur i det sydvestjyske til Esbjerg Havn varslede han en fordobling af puljen til eksportfremstød næste år, ligesom han understregede, at eksportfremstødene får særligt fokus på grøn omstilling og bæredygtighed og en helt særlig indsats vil være målrettet til at rydde problemer af vejen for danske virksomheder på EU's indre marked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce