Annonce
Ugeavisen Bramming

Èn af Darums ældste matrikler til salg

Sikker, idyllisk stil for enden af den historiske Darum Kirkesti og med udsigt til digerne kun 800 meter herfra. Foto: Gilbjerg & Madsen
Sønderbyvej 12 byttes ud med lejlighed på Nørrebro og sommerhus i Odsherred.

Ned ad Sønderbyvej, ud mod vest – totalt fladt og next stop England. Den fornemmelse sidder man med bag rattet ud til nr. 12 – en historisk idyl fra sidst i 1800-tallet. Dengang én af Darums ældste gårde og stadig landsbyens ældste matrikel– frikøbt fra Kjærgaard.

Man tænker umiddelbart landsbysamfund og gamle dage, når man parkerer på p-pladsen ved den stråtækte idyl med en fårefold som genbo. Erik Grips melodi til Lundells tekst om, at ”jeg syns’ bedst om åbne vidder” lyder umiddelbart inde i hovedet.

En tur rundt i det smukke, smukke hus bringer Bo Bedre stil og bolig på nethinden, for her er gennemrestaureret fra top til bund med sans for såvel detaljen som helheden.

Annonce

Renoveret fra top til bund

Alt – som i alt – er renoveret i 1994. Indervægge, isolering, nye gulve – flotte gennemgående plankegulve. Her er en helt normal loftshøjde. Nye vinduer, men oprindelig stil med forsatsvinduer og små ruder bevaret. Alt håndværksmæssigt udført i gedigne materialer og uden kompromisser. Siden da er der så også kommet nyt interiør i køkken, bryggers og de to badeværelser.

Det ydre er fredet som bevaringsværdigt, og en messingplade på gavlen fortæller, at Sønderbyvej 12 af Bevaringsfonden for Bramming Kommune i 1996 blev præmieret som bevaringsværdigt.

Det forstår man godt. Men hvordan nænner ejerne, der har boet her siden 20134 dog at sætte den til salg?

Og hvordan kan de da forestille sig at skulle flytte til Nørrebro? Skifte idyllen, naturen og den høje himmel ud med fire vægge i den pulserende hovedstads Nørrebro-kvarter med trafikstøj, mennesker overalt og fortættet nærhed?

Annonce

Fire voksne børn i København

Ejerne/sælgerne er Jytte Friis, der går på efterløn ved årsskiftet efter et job som uddannelsesleder flexuddannelsen under Glad Fonden Esbjerg og hendes mand, praktiserende læge Hans Christian Kristensen, Lægerne Thuesvej i Bramming, der går på pension 1. oktober.

De har sammen fire nu voksne børn, der alle bor i København, og en ny status som bedsteforældre til snart to-årige Seine og en netop nyankommet lille fætter til ham.

- Vi har været utroligt glade for at bo her. Nydt landskab og natur, trivedes i landsbysamfundet, hvor alle børn har gået i skovbørnehave og skole, men skal det være, så skal det være nu. Vi ser frem til at blive en del af familielivet i København – i stedet for at kun at besøge hinanden lejlighedsvis.

- Vi har nok aldrig været så glade for at bo et sted som her, og jeg er født og opvokset her på egnen, siger Hans Christian Kristensen.

- Vi har levet i, af og med naturen, og så har vi virkelig nydt de smukke omgivelser her, både landskabet og den høje himmel men også de smukke huse og gårde, vi er omgivet af, tilføjer Jytte Friis.

- Vi købte lejligheden på Nørrebro for 20 år siden, så vi kender den og stedet. Desuden har vi købt sommerhus i Odsherred, for natur og høj luft skal vi ha’, siger de og tilføjer så:

- Og så er Danmark jo altså heller ikke større, så vi skal nok komme frem og tilbage, når vi skal besøge venner i Darum og andre steder i det jyske.

Annonce

Små tre en halv mio. kroner

Den unikke bolig med den enestående beliggenhed er sat til salg hos EDC Gilberg & Madsen, Bramming, for 3.385.000 kroner. Det beboede areal er på små 200 kvm. – herunder to værelser med tekøkken på førstesalen, som Jytte & Hans Christian har brugt dels som gæsteafdeling, dels som Airbnb-mulighed:

- Det har vi haft mange fine oplevelser ud af.

Grundarealet er på knap 2.000 kvm. og omfatter både en hyggelig lukket gårdhave og en mindre forhave med udsigt over vidderne, og desuden en stor naturgrund med havedam, terrasse med muret grill og en P-plads til gæster.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fritidscentret sprudlede af liv og latter

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

En pigedrøm går i opfyldelse: Nu skal Charlotte endelig være frisør

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stolthed

Ugeavisen Bramming

Mændene flokkedes om Arnes Velo Solex

Ugeavisen Bramming

Hunderups Efterårsmesse var en bragende succes

Ugeavisen Bramming

Fjernvarmeværk skal have nye vedtægter – igen

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen fra Vong vender tilbage til vikingerne

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Krimiforfatter på biblioteket

Ugeavisen Bramming

Vækstpulje spreder penge

Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Bramming

Se og smag på Bents Dexter-kvæg

Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Annonce