Annonce
Ugeavisen Bramming

En almindelig dag i retten

En 35-årig mand fra Bramming blev onsdag dømt til seks års fængsel ved Retten i Esbjerg. Foto: Martin Wilde
Avisen var til stede i retssal 46, da der onsdag blev afsagt dom over en 35-årig mand fra Bramming i en større pædofilisag ved Retten i Esbjerg.

Esbjerg: - Udsigten fejler ikke noget, konstaterede en af de tre tilhørere, der blev plads til i retssal 46 denne onsdag formiddag.

Flere andre måtte pænt vente udenfor. I disse tider med smittefare og restriktioner er der kun et begrænset antal pladser til tilhørere i retten. Stolene bagest i det lyse lokale med store vinduer og 17 lamper i loftet står med to meters afstand. Retten I Esbjerg ligger yderst på en havnekaj i Esbjerg. Lige der, hvor færgerne sejlede til Esbjerg, dengang man kunne det. Og selv om retssal 46 ikke ligger i selve retsbygningen, men i et hus ved siden af, så er der udsigt til Esvagts røde skibe og til Fanøfærgen – og til Fanø ovre på den anden side vandet.

Den 35-årige Michael Jensen fra Bramming skulle dog ikke nyde udsigten. Han stirrede blot lidt fjernt ned i gulvet, mens en hårtop strittede den modsatte vej. Det var ellers på grund af ham, vi sad der. Pårørende, journalister og to fuldt uniformerede betjente, som valgte at blive stående. I sidste uge blev Michael Jensen ved et nævningeting dømt skyldig i at have fået 106 drenge over hele landet undtagen Bornholm til at sende nøgenbilleder af drengene til sig, når han udgav sig for at være en ung pige ved navn Alberte.

Annonce

Op og stå

Nu skulle straffen udmåles. Seks års fængsel samt et besøgsforbud på steder, hvor der er børn under 18 år. Han må heller ikke kontakte unge under 18 år, som han ikke kender i forvejen, og så blev han frakendt retten til at arbejde med unge under 18 år. Som noget usædvanligt er der ikke nogen tidsfrist på de tre forbud. De gælder, til de bliver ophævet af en dommer.

Michael Jensen skal også betale erstatning til de 106 seks forurettigede drenge. Retsformanden læste op: 40.000 kroner til en, 30.000 til en anden, 10.000, 10.000 og 10.000 til tre andre. Og sådan blev han ved, mens alle stod op og lyttede. 101 gange blev et beløb læst op navnet på hvem, der skulle have pengene. Tilsammen næsten en million kroner. Af respekt for retten står man op, mens en dom bliver afsagt, og i denne sag tog det sin tid. En journalist fra et nyhedsbureau satte sig ned –han skulle skrive på sin computer – men vi andre blev stående. Vi lyttede andægtigt og noterede. Ingen nød udsigten imens.

Annonce

Minutter og år

Dermed var nævningetinget afsluttet. De seks navnløse nævninge forlod retssalen. Kort efter gjorde forsvarsadvokat Casper Strandby og den dømte Michael Jensen det samme.

- Vi tager lige to minutters betænkningstid, om sagen skal ankes, sagde forsvarsadvokaten, og dommerne nikkede samstemmende.

Der gik nu snarere fem minutter, før de to – og de to fuldt uniformerede betjente, som skulle passe på, at den ganske fredelige dømte var tilbage igen. Men hvem hænger sig i, om der går to eller fem minutter, når det er seks år bag tremmer, der står på spil? Dommerne gjorde i hvert fald ikke.

- Dommen ankes til frifindelse for de ikke erkendte forhold subsidiært til formildelse, sagde forsvarsadvokaten.

Annonce

Fortsat fængslet

Det blev noteret. Specialanklager Henning Fuglsang Sørensen fik ordet og plæderede for, at Michael Jensen fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Så rejste vi os alle igen, for nu gik dommerne ud for at votere i denne sag. Efter ti minutter var de tilbage og forkyndte, at den dømte skal forblive varetægtsfængslet.

Efter lidt mindre end en time var det hele overstået for denne gang. Endnu en dag i retssal 46 ved Retten i Esbjerg var ovre.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Stolthed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Mændene flokkedes om Arnes Velo Solex

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hunderups Efterårsmesse var en bragende succes

Ugeavisen Bramming

Fjernvarmeværk skal have nye vedtægter – igen

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen fra Vong vender tilbage til vikingerne

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Krimiforfatter på biblioteket

Ugeavisen Bramming

Vækstpulje spreder penge

Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Bramming

Se og smag på Bents Dexter-kvæg

Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Ugeavisen Bramming

Astrid har en snegl som kæledyr

Ugeavisen Bramming

Første projekt på frisatte skoler: Dyrskue samler elever på tværs af klasser

Annonce