Annonce
Ugeavisen Bramming

En enkelt billet tur/retur

Jeg tog chancen. Jeg har bestilt en rejse udenlands. Jeg skal på en klassisk ferie til et andet land end Danmark. Det føles næsten uvirkeligt…

Grundet sygdom og dødsfald i familien, og covid-19, har jeg ikke været uden for Danmarks grænser siden sommeren 2017. Det er fire år siden. Fire år med hovedsageligt andres behov end mine. Det er hårdt sagt, men ikke desto mindre rigtigt.

Sidste gang, jeg var afsted, var med min daværende kæreste til London. En hyggelig weekendtur som klassisk turist. Shopping, sightseeing, fish’n’chips i et avispapir, med smagen af tryksværte. Det var en dejlig tur. Så nu har jeg bestilt turen igen.

Annonce

Men den her gang er der kun bestilt én billet.

Dengang, jeg var indlagt sammen med min ældste søn Elias, levede jeg i en osteklokke med ham og hans mor. Jeg kunne navnene på samtlige af sygeplejerskerne på afdelingen og lægernes latinske udtryk lød efterhånden velkendte og jeg kunne snakke med om behandlingsmetoder og medicinbehandling.

I den sidste tid var der en stående joke med personalet på intensivafdelingen, BRITA, i Odense, at jeg ville kunne skrive en bacheloropgave om hans sygdomme. En forfærdelig ting at joke om, men man finder en måde at overleve på.

Jeg husker tydeligt en aften fra den sidste tid hvor to sygeplejersker står med ryggen til mig og lavmælt diskuterer medicinering af Elias. Det var ikke meningen, at jeg skulle høre, hvad de sagde, men jeg kiggede på dem og fortalte at det de ville give ham, var rigtigt men på det forkerte tidspunkt, og hvis de kiggede i hans journal, ville de kunne se… Og sådan fortsatte jeg i et par minutter. Den ene af sygeplejerskerne, en ældre dame, kiggede på mig, og med en bekymrende stemme sagde hun:

- Jamen dog, du ved jo alt for meget.

Det var blevet mit liv. Hvis vi skulle indlægges, kunne jeg pakke en taske til en uge på 10 minutter. Man lærer, hvad der er nødvendigt at pakke.

Jeg tænkte flere gange, at det ville være rart, hvis tasken blev pakket med tankerne på en ferie. I den sidste tid var jeg mest alene med ham på hospitalet. Vi havde fået en søn mere og hun var nødt til at blive hjemme med ham.

Jeg læste fire bøger i den sidste måned, vi var indlagt på OUH. Det var nogle virkeligt gode bøger, men for at være ærlig, så er jeg begyndt at læse dem igen. For jeg kan ikke huske, hvad der skete i dem. Vi kender alle følelsen af at læse den samme side igen og igen fordi vi simpelthen ikke kan koncentrere os. Sådan har jeg det med fire hele bøger i træk.

I de sidste uger tænkte jeg meget på de ting jeg ikke fik gjort, inden jeg blev far. Jeg fik aldrig rejst lige så meget, som jeg ville, og jeg fik aldrig prøvet at rejse alene. Aftenerne blev meget lange og brugt på at reflektere over det liv, der ikke var blevet levet, og som jeg havde udskudt til en anden dag. For der kommer jo altid en dag i morgen.

Men så ramte dagen os. Vi havde indstillet Elias’ behandling, og vi blev kørt hjem til Esbjerg Sygehus for at lade tiden rende ud og få sagt farvel.

Der er gået over et år nu, jeg har det efter omstændighederne rigtig godt. Men i forrige uge kom jeg til at tænke på, om jeg gjorde de ting, som jeg lovede mig selv, jeg ville gøre. Det har jeg i store træk gjort, men jeg har stadig ikke fået rejst.

Covid-19 har selvfølgelig også gjort det umuligt indtil nu, men nu skal det også være! Så jeg har bestilt en forlænget weekend til London, kun mig selv og mine fremtidige minder.


Jeg husker tydeligt en aften fra den sidste tid hvor to sygeplejersker står med ryggen til mig og lavmælt diskuterer medicinering af Elias. Det var ikke meningen, at jeg skulle høre, hvad de sagde, men jeg kiggede på dem og fortalte at det de ville give ham, var rigtigt men på det forkerte tidspunkt, og hvis de kiggede i hans journal, ville de kunne se…

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kontoret holder minibyfest torsdag, fredag og lørdag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Nørretorv var næsten fyldt til lørdagskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Åbner egen frisørsalon: En drøm er gået i opfyldelse for Ziba

Ugeavisen Bramming

Pligt for til i morgen

Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Ugeavisen Bramming

64-årig mand væk i fem dage: Nu er han fundet

Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Annonce