Annonce
Ugeavisen Bramming

En lummer aften i forsamlingshuset

Den store dobbeltseng på scenen rummer flere forsøg på forføringer. Her ses H. C. Jochimsen som Mågen og Jens Biltoft som en forklædt Villy i en intim scene. Foto: Martin Wilde
Folk kom fra nær og fjern og de fik et godt grin. For i sidste uge var der dilettant i Sejstrup Forsamlingshus, og som sædvanligt var der udsolgt til alle fire forestillinger.
Annonce

Sejstrup: - Du har plads ved bord 1!

De første – og Deres udsendte var blandt de første, for så får man en god parkeringsplads – blev vist på plads. Fra klokken 19 begyndte det at vælte ind med publikum, og så fik man blot oplyst, ved hvilket bord, man skulle sidde. Også torsdag aften var der næsten udsolgt. En tællefejl gjorde, at 10 billetter ikke var solgt. Men ellers har alle 100 billetter til hver af de fire forestillinger været afsat.

Bord 1 viste sig at være et rent es. For naturligvis er det spillekort, der bruges til at vise bordnummeret. Stykkets titel er ”Sæt aldrig din kone på spil i Poker” og handler jo om poker. Det var i hvert fald, hvad Deres udsendte troede, inden tæppet gik. Jeg skulle blive meget klogere.

Lone Ingvartsen spiller Irene, der prøver at forføre Villy, spillet af Jens Biltoft. Foto: Martin Wilde
Annonce

Ulovligt

- Poker – det ved jeg ikke, hvordan man spiller, siger herren overfor, der har taget turet fra Bramming til Sejstrup denne torsdag aften. Han fortæller så om de høje stakke af pengesedler, der i gamle dage lå på bordet i baglokalet på et hotel i en stationsby lidt syd for Sejstrup.

- Jo, dengang blev der spillet om penge. Der var folk, som måtte fra hus og hjem, fordi de havde tabt i spil. Men det var jo ulovligt, sagde han.

Det viste sig i øvrigt, at halvdelen af bordet kommer fra Bramming og et enkelt par kommer så langt væk fra som Toftlund.

- Vi har fortalt dem, at det her bliver de nødt til at opleve, fortæller herren ved siden, som er ven med parret fra Sønderjylland.

Annonce

Lummer tone

Og så spillet i gang – oppe på scenen altså. Og der gik ikke mange minutter, før den lumre tone indfandt sig – på et sobert plan, men med hurtige bemærkninger, der ikke var til eller måske netop gerne måtte misforstås. Publikum var på forhånd advaret mod stærke billeder og sprogbrug – hvilket vist ikke bekymrede nogen, og der blev grinet igennem, da Irene – spillet af Lone Ingvartsen – efter ti minutter første gang forsøgte at forføre Villy – spillet af Jens Biltoft i den store dobbeltseng, der fyldte scenen godt ud. En dobbeltseng der i løbet af stykkets gang skulle vise sig at indeholde flere overraskelser – og flere forsøg på forføringer.

Alle medvirkende beholdt dog tøjet – eller i det mindste dele af det – på.

Tid til øl og ikke citronvand. Foto: Martin Wilde
Annonce

Ustyrligt morsomt

Handlingen er hæsblæsende, men går kort ud på, at tre personer skylder den lokale rockerboss Mågen penge efter at have spillet poker. Og nu vil hav have pengene. Det fører til mange forviklinger som blandt andet involverer tre norske skiløbere, der løber langrend.

Sæt aldrig din kone på spil i Poker i Landsbyscenens opsætning er et ustyrligt morsomt stykke. Ikke mindst Jens Biltoft som Villy er et fund til rollen som ægtemanden, der ikke helt har styr sin spillegæld og hvem, der befinder sig i dobbeltsengen, i skabet og på badeværelset. Han forstår virkelig at bruge sin ansigtsmimik, så alle pointer understreges.

Dette års stykke er dilettant, når det er bedst. Både medvirkende på scenen og publikum morer sig alle to og en halv time. Og i pausen blev der serveret en god lagkage!

Til at begynde med nogenlunde fred og fordragelighed i dobbeltsengen - men det varer ikke længe, før løjerne begynder. Anne-Bodil frederiksen som Bitten og Jens Biltoft som hendes mand Villy. Foto: Martin Wilde
Lone Ingvartsen spiller Irene, der prøver at forføre Villy, spillet af Jens Biltoft. Foto: Martin Wilde
Ejner, spillet af Lejf Bjerrum Jørgensen, og Villy, spillet af Jens Biltoft, i dobbeltsengen. Foto: Martin Wilde
Der var udsolgt til alle Landbyscenens dilletantforestillinger denne vinter. Og publikum morede sig godt. Foto: Martin Wilde
Der var udsolgt til alle Landbyscenens dilletantforestillinger denne vinter. Og publikum morede sig godt over løjerne på scenen. Foto: Martin Wilde
Der var udsolgt til alle Landbyscenens dilletantforestillinger denne vinter. Og publikum morede sig godt over løjerne på scenen. Foto: Martin Wilde
Landsbyscenens formand, Lene Skou Søgaard, kunne glæde sig over, at der var udsolgt til alle Landbyscenens dilletantforestillinger i år. Og at publikum morede sig godt over løjerne på scenen. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce