Annonce
Ugeavisen Bramming

En strategi er langsigtet, men vigtig

Torben Kjær Andersen - her fotograferet i Skolegade - skriver i denne uges klumme om den nye strategiplan for Bramming. Arkivfoto: Kirsten Enevoldsen
Så blev den strategiske udviklingsplan for Bramming præsenteret.
Annonce

Klumme: Resultatet af mange måneders arbejde i forvaltningen og hos dens konsulenter, med tydelige input fra borgermøderne, blev fremvist som powerpoint slides og ord fra de styrende og de udførende og med efterfølgende debat.

Vigtigheden til trods blev argumenterne fremført uden den for tiden så moderne opfordring til at gå i panik over fremtidige katastrofer, men med budskabet om at handle besindigt og med omtanke. At vi nok skal agere på vegne af fremtiden, men det skal ske uden at glemme fortidens erfaring og gerninger eller nutidens aktuelle problemer.
Annonce

Bud og løfter

En fra erhvervslivet længe efterlyst linie for dets fremtidige udviklingsmuligheder i byen, skitser til en fremtidig bymidte med muligheder for detailhandelen både for daglig- og specialvarer, forslag til råderum for udfoldelse af aktivitetsmuligheder for os alle, plus en afspejling af den store efterspørgsel på boliger.

Samt et samlende bud på, hvordan alle disse ønsker kan bringes til at spille sammen med en brugbar -omend ikke ideel- infrastruktur.

Og plus løfter om, at en tilsvarende øvelse for kultur-, fritids- og skoleområdet iværksættes som særskilt supplement til planen, uden dog at formen herfor er forhåndsbestemt.

Annonce

Vigtige emner

Debatten på Postgården var livlig, og de kendte problemstillinger blev bragt frem af flere: Hvordan og hvornår kan sydbyen inddrages? Hvad skal og kan der gøres for bymidtens handelsliv? Vil gennemførelsen af planens elementer gavne eller skade Brammings dna? Understregning af behovet for en grundig analyse af skoleområdet, herunder dets organisering, set i sammenhæng med mulighederne for de store arealer i byens hjerte.

Allesammen vigtige emner, hvis betydning for byens borgere og erhvervsliv blev understreget af den livlige debat.

Annonce

Ingen panik

Og vigtigheden til trods blev argumenterne fremført uden den for tiden så moderne opfordring til at gå i panik over fremtidige katastrofer, men med budskabet om at handle besindigt og med omtanke. At vi nok skal agere på vegne af fremtiden, men det skal ske uden at glemme fortidens erfaring og gerninger eller nutidens aktuelle problemer.

Annonce

I høring

Planen er nu fortsat i høring frem til 13. september, så der er stadig mulighed for at give sine meninger til kende. Derefter behandler politikerne sagen, forventeligt inden årets udgang.

Og så går den egentlige opgave igang, nemlig i fællesskab at sørge for, at planen enkelte elementer gøres interessante og nærværende for byens borgere, erhvervsliv og ikke mindst de nødvendige investorer, så de kan realiseres og omsættes fra tanke til handling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce