Annonce
Ugeavisen Bramming

Endrupholm bliver kulturmekka

Jytte og Johan Hoffmann foran hovedbygningen til herresædet Endrupholm, som Johan H. Hoffmann købte i 2000 for nogle af midlerne fra salget af hans livsværk, A/S AROVIT Petfood (i dagC&D Foods) i Esbjerg. PR-foto
Johan Hoffmann stifter ny fond og forærer lokalområdet og Esbjerg Kommune herregården Endrupholm.
Annonce

ENDRUP: Nu falder der en appelsin af de virkelig store ned i landsbyen Endrups turban. Den lille charmerende landsby med den historiske herregård Endrupholm kommer nu på det store nationale kultur-landkort.

Med en generøs gave fra grundlæggeren og ejeren af dyrefodervirksomheden AROVIT i Esbjerg, Johan Hoffmann og hans hustru Jytte omskabes Endrupholm nemlig til et kulturmekka, hvortil der bliver fri adgang for alle.

Johan Hoffmann solgte i år 2000 AROVIT for mange hundrede millioner kroner og stiftede herefter blandt andet selskabet Endrupholm Invest ApS. Via dette selskab har ægteparret Hoffmann umiddelbart før jul nu stiftet en ny fond: Endrupholm Jytte og Johan Hoffmanns Fond – i daglig tale Endrupholmfonden. Fonden skal fungere som selvstændig fond ved siden af ”Johan Hoffmann Fonden”, der blev stiftet i 2016.

Annonce

Endrupholmfonden

Endrupholmfonden er etableret med en kapital på 40 mio. kroner, hvor op til halvdelen er reserveret til køb af Endrupholm, når den ikke længere skal anvendes som bolig for Jytte og Johan Hoffmann. De øvrige midler skal anvendes til ejendommens drift og understøttelse af f.eks. et kunstnerrefugium, udstillinger, koncerter og andre aktiviteter på ejendommen.

Aktiviteter og besøg på Endrupholm bliver gratis, således at hele fondens virke kommer befolkningen i Esbjerg Kommune og gæster fra alle egne af landet til gode. Fondens arrangementer bliver ukommercielle, og ét af målene er at skærpe den generelle interesse for kultur og kunst, til gavn for alle kulturudbydere i området.

Annonce

Tre mands-bestyrelse

Der er ingen tidsplan for overtagelse af ejendommen, der nu er hjem for Jytte og Johan Hoffmann en del af året, men de forberedende arbejder for den fremtidige funktion sættes i gang allerede i år. I den forbindelse har Fonden derfor i en tidsbegrænset stilling som projektleder ansat Annette Posselt, der fra sit virke i Esbjerg Festuge har erfaring inden for en del af Endrupholmfondens kerneområder.

Der er udpeget en bestyrelse bestående af byrådsmedlem Jakob Lose, museumsdirektør Flemming Just og bestyrelsesmedlem Henry Heiberg, hvor sidstnævnte fungerer som formand. Når fonden overtager ejendommen, skal bestyrelsen så udvides med to-tre personer med dybere indsigt i fondens aktivitetsområder.

Samtidig med etableringen af Endrupholmfonden har Endrupholm Invest ydet en gave til Johan Hoffmann Fonden, der er omkring 15 millioner kroner større end de oprindeligt planlagte 80 millioner kroner.

Jytte og Johan Hoffmann har dermed givet samlede bidrag på 135 millioner kroner til gavn for blandt andet kultur, kunst, idræt, sundhed og iværksættere i Esbjerg Kommune.

Læs også: Tak til medarbejdere og Esbjerg

Læs også: Stor tak fra lokalrådet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce