Annonce
Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune poster millioner i Egekratskolen

Den 50 år gamle Egekratskolen i Grimstrup skal i det kommende år gennemgå en større renovering af blandt andet de 50 år gamle facader. Renoveringen forventes at ville koste 14-15 millioner kroner. Foto: Martin Wilde
Forventningen er, at det kommer til at koste 14-15 millioner kroner, når det i næste uge afgøres, hvem der skal forestå den kommende, store renovering af facader, tag, toiletter og omklædningsrum på Egekratskolen i Grimstrup. Skolen skifter også fra gasfyr til varmepumpe.

Grimstrup: Egekratskolen er Grimstrups stolthed. I 50 år har skolen været en base i byen.

Tiden slider. I de samme 50 år, der er gået siden skolen blev taget i brug i 1972, er der ikke sket synderligt meget, når det gælder skolens udseende. Men nu skal der ske noget.

- Alt udvendigt samt døre og vinduer skal renoveres. Det gælder også varmeflader, tag og inddækninger. Og så bliver omklædningsrummene brækket op og renoveret. Og alle skolens 27 toiletter.

Annonce

Mange toiletter

Det er afdelingsleder Steve Lindhardt, der fortæller. Han er glad for, at Esbjerg Kommune efter 50 år har besluttet at give skolen en større overhaling. Også selv om de mange toiletter på en skole med færre end 100 elever vakte opsigt inde i forvaltningen på rådhuset.

- Har I virkelig så mange toiletter, blev jeg spurgt, og ja, det har vi, for vi har et toilet til hver klasse. Det bevirker, at eleverne ikke går og holder sig hele dagen på grund af uhumske toiletter, og det er vi glade for, siger Steve Lindhardt.

Annonce

Personalet fryser

Også skolens opvarmning skal skiftes ud.

- Vi kører med gasfyr. Til det første møde var det ikke på tale at gøre noget ved det. Men så kom krigen i Ukraine, og så kom man på andre og mere grønne tanker. Så nu får vi varmepumpe - og så ved jeg ikke, om der også kommer solceller på taget. Det er jo i forvejen sort og har en hældning, der passer til solceller, fortæller Steve Lindhardt.

Har I virkelig så mange toiletter, blev jeg spurgt, og ja, det har vi, for vi har et toilet til hver klasse. Det bevirker, at eleverne ikke går og holder sig hele dagen på grund af uhumske toiletter, og det er vi glade for.

Steve Lindhardt

Han håber, at facaderenoveringen og det nye varmesystem også vil løse et andet problem. For i årevis har det været et tilbagevendende problem, når skolens ansatte besvarer arbejdspladsvurderingsskemaet, at det er koldt og at det trækker.

- Vi har ikke styr på varmen, når det er frost og blæser. På nordsiden af skolen har vi det som i en fryser. Nu får vi en anden type radiator sat op, der giver bedre varme, forklarer Steve Lindhardt.

Annonce

Afgøres i næste uge

Arbejdet med at installere den nye varmepumpe er allerede gået i gang. Men ellers er det planen, at den store renovering af skolen skal begynde den 13. juni. Håndværkerne havde frist i sidste uge til at aflevere tilbud, og i næste uge bliver det afgjort, hvem der skal udføre arbejdet. Først er det gymnastikafdelingen, der renoveres, så arbejdet med den kan være klart, når indendørs sæsonen går i gang i løbet af efteråret. Resten af den store skolerenovering skal så være klar til næste forår.

Udover at være en udeskole har Egekratskolen i Grimstrup også fokus på teknologi, og flere af skolens klasser har i de senere år vundet konkurrencer, der udfordrer unge til at opfinde sjove bevægelsesaktiviteter med teknologi, som kan få alle klassekammeraterne til at bevæge sig mere. Arkivfoto

- Det er god signalværdi til byen, at der nu puttes 14-15 millioner kroner i Egekratskolen. Vi har fået et samarbejde med lokalrådet, som vil reklamere for skolen ved den nye udstykning, slutter Steve Lindhardt.

Egekratskolens jubilæum

Egekratskolen blev taget i brug for 50 år siden, i august 1972, dengang af Helle Kommune.

Det betyder, at skolen kan fejr 50-års jubilæum i år.

Jubilæet fejres med en stor skolefest den 9. juni, hvor hele byen, forældre og bedste forældre samt tidligere elever er velkomne. Det er nødvendigt med tilmelding forud.

Ved skolefesten omdannes Egekratskolen til en lille by med værksteder og egne penge, hvor møntenheden er agern.

I forbindelse med skolens jubilæum arrangerer lokalarkivet en jubilælumsudstilling. Lokalarkivet har lokaler i forbindelse med skolen.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce