Annonce
Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Volkswagen Ribe er en af mange virksomheder i Esbjerg Kommune, som nu er med i en ny portal, der skal sikre bedre mulighed for at komme i erhvervspraktik for folkeskoleelever. Både Ole Olesen og Jackie Christensen har store forventninger til portalen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Esbjerg Kommune vil oprette en portal i samarbejde med virksomheder, som i første omgang skal sikre bedre oversigt over steder, folkeskoleelever kan komme i erhvervspraktik, og det skal i sidste ende forhåbentlig rekruttere flere unge til erhvervsuddannelser.

Esbjerg Kommune: I årevis har det været en tradition, at folkeskoleelever i 8. og 9. klasse har kunnet snuse til arbejdsmarkedet gennem en uges erhvervspraktik. Siden 2014 har mulighederne dog været begrænsede og ulige, da den individuelle vejledning til eleverne stoppede, men nu skal der igen være gode muligheder for at få en god erhvervspraktik.

Det skal erhvervsplaymaker, Ole Olesen, blandt andre sikre, og det skal ske via en ny portal på hjemmesiden www.ude.nu, som er rettet på skolerne, eleverne og forældre.

- Byrådet vil igen satse på erhvervspraktik, fordi man gerne vil give de unge den mulighed. Tidligere var praktikken overladt til skolerne selv, hvor nogle gav op, mens andre har holdt fast. Nu bliver erhvervspraktikken i stedet sat i system via den her platform, hvor det bliver nemmere at finde en virksomhed, der tilbyder en plads, forklarer Ole Olesen.

Annonce

Skal give afklaring

Ole Olesen har de seneste uger været rundt til mange forskellige virksomheder for at snakke om forventninger til erhvervspraktikanterne, og ind til videre er mellem 40 og 50 virksomheder primært fra Ribe og Bramming med.

En af de virksomheder, der er med, er Volkswagen Ribe, hvor værkfører Jackie Christensen ser frem til, at der gøres noget ved erhvervspraktikken.

- Vi har gennem flere år taget mod erhvervspraktikanter, og flere er siden kommet i lære her, men den her portal er rigtig god. Den er mere målrettet, og jeg tror, at den kan gøre en forskel i, at vi kan få fat i de rigtige unge folk, siger han.

Over for Ole Olesen har flere virksomheder påpeget, at det er på tide, at erhvervspraktikken på ny sættes i system. Ole Olesen tilføjer desuden, at hvis man skal ændre strømmen af unge, der vælger gymnasiet uden at tage reel stilling til ens fremtidsdrømme, så er det nu, man skal præsentere dem for en palette af muligheder.

Erhvervsplaymaker i Esbjerg Kommune, Ole Olesen, håber, at den nye portal kan hjælpe med at klæde elever bedre på til at vælge en erhvervsuddannelse. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Målet er, at alle brancher er repræsenteret, så man både kan finde erhvervspraktik i sundhedssystemet, som håndværker, i butikker, på kontor eller i restaurationer. I sidste ende skal det også gøre, at de unge bliver afklaret omkring deres uddannelsesvalg, og forhåbentlig kan det også gøre, at vi kan rekruttere flere til erhvervsuddannelserne, siger Ole Olesen, der tilføjer, at Esbjergs virksomheder står for tur den kommende tid.

Desuden understreger han, at man altid kan kontakte ham på mail ooo@esbjerg.dk, hvis man som virksomhed mener, at man har tid og lyst til at være med i portalen.

Kort om portalen

Portalen vil kunne findes fra den 1. august under en fane på hjemmesiden www.ude.nu.

Den omfatter profiler af de virksomheder, der tilbyder en erhvervspraktikplads, og herunder en forventningsafstemning overfor folkeskoleeleverne. På den måde kan eleverne nemt opsøge virksomhederne i en forespørgsel om at komme i erhvervspraktik.

Ole Olesen vil i det nye skoleår desuden tage rundt på de forskellige skoler og sætte eleverne ind i portalen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kontoret holder minibyfest torsdag, fredag og lørdag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Nørretorv var næsten fyldt til lørdagskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Åbner egen frisørsalon: En drøm er gået i opfyldelse for Ziba

Ugeavisen Bramming

Pligt for til i morgen

Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Ugeavisen Bramming

64-årig mand væk i fem dage: Nu er han fundet

Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Annonce