Annonce
Ugeavisen Bramming

Eventyr-spil under åben himmel

Hele skuespillertruppen på det gode skib Frida. Foto: Kirsten Enevoldsen
Medgørlige vejrguder, da Gørding Skoles 6. klasser spillede skolekomedie for resten af skolen.
Annonce

GØRDING: -Der er blå himmel fra vest, lyder det morgenfriskt optimistisk fra lærer Christian Lykou onsdag morgen, hvor han sammen med kollegerne Rebecca la Cour og Camilla Wendt-Groth er ved at gøre klar til premieren på årets skolekomedie på Gørding Skole.

Den vises under åben himmel som friluftsteater på Byggeren bag skolen, så vejret er ikke helt ligegyldigt for de 32 elever fra skolens to 6. klasser, der spiller ”Ganske vist et eventyr” årgangsvis – af corona-hensyn - i seks omgange.

Onsdag holdt himlens sluser sig pænt lukkede, og der var fortjent applaus til skuespillerne, der har øvet sig på replikker og sange i månedsvis, selv bygget kulisserne – bl.a. bygget det gode skib Frida af genbrugsmaterialer, selv sørget for kostumerne – med hjælp fra byens genbrugsforretning og andre, selv kreeret de nødvendige konge- og prinsessekroner og selv stået for make up-delen, hvor der ikke mindst blev brugt meget tid og energi på hår og frisurer.

Annonce

H. C. Andersen er hovedperson

H. C. Andersen klare til rejsen i livet - flankeret af Rebecca la Cour på klaver. Foto: Kirsten Enevoldsen

Hovedpersonen i ”Ganske vist et eventyr” er Danmarks store digter, H.C. Andersen – spillet af Klara Vestager, der med kufferten i hånden visualiserer digterens slagord om ”at rejse er at leve”. Stykket er da også et rigtigt der-var-engang-eventyr med islæt fra både Fyrtøjet, Klodshans, Svinedrengen, Prinsessen på ærten m.fl.

Og de gjorde det godt – elevskuespillerne. Talte højt, tydeligt og i ikke for højt tempo som Rebecca havde instrueret. Der var roller til alle – endda også til et par pressefolk, som rapporterede til Ugeavisen, og der var mord i luften, hvor den dødsdømte forsmåede elsker fik lov at få et sidste ønske opfyldt…..

En bogreol i Bog (ense) er også med i eventyret. Foto: Kirsten Enevoldsen

Spilledede med hjemmefra

Rebecca la Cour sad ved klaveret med akustik til himlen, og trods lidt morgenfugt lykkedes det alle at finde melodien.

En helt særlig gimmick var elev Michelles idé. En klassekammerat var nemlig forhindret i at møde op. Hun blev derfor kontaktet per mobil og levede på den måde op til sin rolle.

At der i 6. klasse så også er en superteknisk elev, er det helt store held. Victor kan nemlig på professionel vis betjene et videokamera. Han optog derfor hele stykket, som skolens forældre herefter får lejlighed til at se via forældre-intra.

0. klasserne var første hold tilskuere til årets skolekomedie. Med ryggen til ses Victor i fuld gang med at videofilme eventyrspillet. Foto: Kirsten Enevoldsen

-På den måde kan alle – trods coronaen – alligevel leve sig lidt med i årets gang på skolen, hvor skolefesten jo er lidt af et højdepunkt, siger Christian Lykou, mens han svupper uden om et par vandpytter i det vådfedtede græs.

Og så skinnede solen i øvrigt resten af dagen over Gørding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce