Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesbad i optimisme

Borgmester Jesper Frost Rasmussen mener egentlig ikke, at Esbjerg og Esbjergs kvaliteter har brug for at blive talt op, men han opfordrede nytårskurens deltagere til at lægge lidt af den vestjyske beskedenhed fra sig og blive bedre ambassadører for byen og kommunen. Foto: Tue Sørensen

Esbjerg har meget at glæde sig over. Det prægede stemningen ved Business Esbjergs Nytårskur i Musikhuset.

Annonce

Esbjerg Kommune: Få nu armene op over hovedet. Det har vi grund til i Esbjerg, og vi skal være de bedste ambassadører for vores egen by og tilværelsen her.

Sådan lød en opfordring fra Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), da han i sidste uge var på scenen i musikhusets foyer for at give en peptalk ved Business Esbjergs store Nytårskur.

Omkring 1.200 var tilmeldt. Det så ud til, at de var der alle sammen. I hvert fald var det ikke så ligetil at følge borgmesterens opfordring om at få armene op over hovedet. Det rakte pladsen ikke til alle steder i den propfyldte foyer. Folk stod tæt i det fælles brusebad af optimisme, som Jesper Frost Rasmussen, Business Esbjergs nye direktør Susanne Nordenbæk og formanden for Business Esbjerg, Flemming Enevoldsen skruede op for.

Annonce

Meget at glæde sig over

- Der er også meget at glæde sig over, mente Flemming Enevoldsen.

- Nyhederne om de nye fiberkabler, som forbinder Esbjerg området med USA, Dublin, London og Amsterdam, har allerede tiltrukket virksomheder. Vi har et fantastisk godt geografisk udgangspunkt for at udvikle denne forretning til gavn for virksomheder og hele området, sagde han.

- Genopbygningen af Tyra-feltet er gået i gang, og det vil skabe større aktivitet i Esbjerg i de kommende år. Der er også indgået en ny energiaftale, som betyder opsætning af tre

store havvindmølleparker inden 2030. Det bringer Danmark tilbage i den grønne førertrøje, og det kommer også til at få betydning for Esbjergs energivirksomheder.

- Esbjergs position som energimetropol styrkes yderligere næste sommer, hvor Esbjerg bliver værtsby for et vigtigt energitopmøde for ni Nordsølandes energiministre. Samtidig afvikles en international konference i Esbjerg med fokus på den ambitiøse vision om at gøre Nordsøen til Silicon Valley for havvind, nævnte Flemming Enevoldsen.

Annonce

Skru nu lidt op

Både han og Jesper Frost Rasmussen kom også ind på arbejdet med at styrke Esbjerg som studieby. Efter succesen med etablering af lægeuddannelsen i Esbjerg er stærke kræfter nu i gang med at bane vej for jurastudiet i Esbjerg, og der kan komme flere andre uddannelser i spil. Etablering af nye uddannelser i Esbjerg er i det hele taget et nøglepunkt i den strategi, der skal få flere til at flytte til Esbjerg og blive her.

Esbjerg Kommunens står også stærkt, når det gælder turisme, og så skal man hele tiden huske at få kulturen med. Kulturelle tilbud spiller en vigtig rolle for både dem, der bor her, og dem, man gerne vil have til at komme, kunne man høre i musikhuset, hvor Jesper Frost Rasmussens budskab var klart:

Annonce

Her går det godt

- Esbjerg har meget at byde på. Meget går godt her. Og er godt. Derfor er det vigtigt, at vi alle selv er gode ambassadører for byen og kommunen, sagde Jesper Frost Rasmussen.

Og så kom han med en opfordring til de mange erhvervsfolk i Musikhuset om at skrue lidt op for begejstringen, næste gang de deltager i en undersøgelse af erhvervsklimaet i Esbjerg Kommune:

- Hvis I nu synes, det faktisk er meget godt at drive virksomhed i Esbjerg, så prøv at sætte kryds ved fantastisk i stedet for, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce